Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse citroenenexport +63% in januari

In de eerste drie weken van het jaar heeft Peru 5.432 ton citroenen geëxporteerd, 63% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Citroen is voor het Zuid-Amerikaanse land de fruitsoort die de grootste groei heeft gekend in de export in de maand januari. De toename is te danken aan de grotere vraag op de internationale markt, die de smaak, het aroma en de kwaliteit van de Peruaanse citroenen erkent en waardeert.

Het grootste deel van de citroenen werd verzonden vanuit de haven van Paita (84%) en, in mindere mate, vanuit de haven van Callao (16%).

In 2023 werden de Peruaanse citroenen naar 39 landen geëxporteerd. Dat waren er vier meer dan in 2022. Tot nu toe zijn er in dit jaar 17 landen bereikt, met de Verenigde Staten (aandeel van 45%), Spanje (15%), China (14%), de Dominicaanse Republiek (9%) en Duitsland (6%) als belangrijkste bestemmingsmarkten.

De grootste exporteurs waren Multifoods (aandeel van 16%), gevolgd door Agromar Industrial (13%), Limones Piuranos (11%), Ecosac Agrícola (9%) en Procesadora
Laran (8%).

Bron: Fresh Fruit / agraria.pe

Publicatiedatum: