Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ecoinver wordt volwaardig lid van Anecoop

Na een vruchtbare samenwerking die in 2019 begon, is het Spaanse Ecoinver volwaardig lid geworden van de coöperatie Anecoop. Ecoinver werd in 2007 opgericht in Almería en biedt een ruim assortiment kasgroenten aan, met een focus op specialties zoals mini-aubergines, Habanero pepers en mini-komkommers, waarvan het vandaag de dag de grootste teler is in Spanje.

Ecoinver heeft een magazijn van 14.000 m² en een areaal van 200 hectare voor de teelt van paprika's, komkommers, courgettes, aubergines, tomaten en meloenen. De teelt is GlobalGAP, GRASP en SPRING gecertificeerd, terwijl het pakstation beschikt over de IFS, BRC, C.o.C, SMETA en biologische certificaten.

Net als Anecoop is Ecoinver lid van het Spaanse Netwerk voor het Global Compact van de VN en levert het op het gebied van ESG ook inspanningen om een motor van welvaart te worden in het westen van Almería. Het gaat daarvoor samenwerkingen aan met lokale telers, biedt ontwikkelingskansen en draagt bij aan de economische groei van de regio.

"De opname van Ecoinver in onze coöperatie is een dubbele reden tot vreugde", stelt Alejandro Monzón, voorzitter van Anecoop. "Enerzijds omdat integratie de sleutel is om concurrentievoordeel te behalen op de markt, te diversifiëren, meer volume te genereren en het verkoopseizoen te verlengen, anderzijds omdat het profiel van bedrijven als Ecoinver, die duurzaamheid en engagement voor de gemeenschap hoog in het vaandel dragen, volledig overeenkomt met het sociale en duurzame beleid van Anecoop."

Ramón Segura, voorzitter van Ecoinver, zegt dat toetreding tot Anecoop een logische stap is na vijf jaar samenwerken op commercieel gebied. "Er is geen twijfel dat de unie ons in alle opzichten sterker maakt. Deel uitmaken van Anecoop stelt ons in staat om vooruitgang te boeken in efficiëntie en reactievermogen in een steeds veeleisender markt. Maar het betekent ook een ruggensteun om te blijven innoveren en werken aan projecten van duurzaamheid en sociaal engagement in de tuinbouwsector."

Bron: diariodealmeria.es

Publicatiedatum: