Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanzienlijke groei Colombiaanse avocado-export

De Colombiaanse export van Hass avocado's kende een aanzienlijke groei van 26,4% in 2023, met Nederland, België en de Verenigde Staten als de belangrijkste markten. De Colombiaanse Corporatie van Hass Avocado Producenten en Exporteurs - Corpohass, meldt een historisch jaar voor de sector in 2023, met recordbrekende export.

In totaal werden er 5.125,5 40-voet containers geëxporteerd, waarbij Nederland 2.703 containers ontving, gevolgd door België en de Verenigde Staten. Corpohass schrijft deze toename toe aan de productie van extra geoogste hectares die zijn aangeplant en de opeenstapeling van drie oogsten.

Verbeterde teeltpraktijken en een toewijding aan duurzaamheid hebben ook bijgedragen aan het verbeteren van de prestaties van de sector en de kwaliteit van de exportproducten. Bovendien heeft de Hass-avocadosector zich in 2023 gepositioneerd als de derde belangrijkste in Colombia, zowel wat betreft exportvolume als omzet.

Deze prestatie benadrukt de inzet van de sector om te innoveren en milieuvriendelijke oplossingen te omarmen, wat bijdraagt aan de versterking van de commerciële en economische banden tussen Colombia en Nederland.

Bron: agroberichtenbuitenland.nl

Publicatiedatum: