Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Exportwaarde Iraanse granaatappelen +120%

De export van granaatappelen uit Iran heeft tijdens de eerste acht maanden van het huidige Iraanse kalenderjaar (21 maart - 21 november 2023) een significante stijging van meer dan 120 procent in waarde gezien, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Zahra Jalili-Moqaddam, de directeur-generaal van het bureau voor tropisch en semi-tropisch fruit van het Iraanse ministerie van Landbouw, maakte dit bekend. Het land exporteerde in deze periode 12.600 ton granaatappelen ter waarde van ongeveer zes miljoen dollar, wat een groei van 70 procent in gewicht jaar op jaar vertegenwoordigt.

Het granaatappelareaal beslaat ongeveer 96.500 hectare land in Iran. Het land staat wereldwijd op de derde plaats wat betreft de teelt van granaatappelen. Boomgaarden zijn cruciaal in de productie van agrarische exportproducten in Iran, waarbij de tuinbouw de belangrijkste sector is in de landbouwexport van het land.

Export stijgt 22% in 10 maanden op jaarbasis
In de eerste tien maanden van het huidige Iraanse kalenderjaar (21 maart 2023 - 20 januari 2024) lieten de landbouw- en voedselexporten van Iran een stijging van 22% zien. Iraanse producenten exporteerden meer dan 6,78 miljoen ton van deze producten, gewaardeerd op meer dan $4,87 miljard. De export omvatte gewassen, groenten, tuinbouwproducten, verwerkte voedselproducten en meer.

De top vijf geƫxporteerde voedsel- en landbouwproducten waren zuivelproducten ($561,4 miljoen), pistachenoten ($478,7 miljoen), tomaten ($255,4 miljoen), appelen ($248,7 miljoen) en vis ($244,9 miljoen).

Bron: tehrantimes.com

Publicatiedatum: