De Europese wet Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) komt eraan. Deze regelgeving verplicht bedrijven te rapporteren over milieu- en sociale aspecten van bedrijfsactiviteiten, waaronder de CO2-uitstoot. Dit gaat grote gevolgen hebben voor zowel grote als kleine bedrijven, ook in de logistiek en tuinbouw.

Hoe krijgt u hier als kweker en transporteur mee te maken? Welke verplichtingen komen eraan en hoe gaat u hiermee aan de slag? Tijdens het Kenniscafé 'Logistieke footprint’ op woensdag 21 februari 2024 hoort u er meer over, met concrete voorbeelden uit de transportpraktijk.

U krijgt uitleg over carbon footprinting in de logistiek, en dat gaat verder dan alleen transporteurs. Ook op kwekers die de logistiek uitbesteden is dit van toepassing! De CSRD-richtlijn lijkt vooral grote bedrijven te raken, maar deze bedrijven gaan hun partners óók om informatie vragen. Hierdoor krijgen ook veel kleinere bedrijven te maken met hun footprint. Zij moeten gaan rapporteren aan hun opdrachtgevers wat de CO2-uitstoot per zending is. Het gaat dus om alle bedrijven die voor grote firma's werken.

Maar hoe begint u? Hoe begint u met meten? Welke data heeft u nodig en welke uitdagingen kunt u tegenkomen als u hiermee aan de slag gaat? We geven uitleg over de systematiek en er is een demonstratie van een dashboard dat na afloop gratis ter beschikking wordt gesteld zodat u er ook zelf meteen mee aan de slag kunt gaan. Het kenniscafé wordt afgesloten met een doorkijkje naar de toekomst: welke vervolgstappen kunt u later nog gaan doen? Bij voldoende interesse, wordt er een vervolgbijeenkomst georganiseerd voor verdere verdieping.

U kunt zich tot maandag 12 februari 2024 voor dit kenniscafé aanmelden.

bron: Greenport Aalsmeer