Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw distributiecentrum van 21.000 m² voor Papp Logistics in Duitsland

In de toekomst zal het Duitse bedrijf Papp uit Ottobrunn het AGF-assortiment voor de hele regio in Rheindahlen voor een grote Duitse discounter gaan beheren. De grondeigenaar Ixocon, een projectontwikkelaar uit Hamburg, bouwt speciaal voor dit doel een distributiecentrum van ongeveer 21.000 m². Het bedrijf Papp Logistics wordt de enige huurder van het innovatieve project aan de Hamburgring 3. Dat Mönchengladbach de opdracht voor dit project kreeg, is te danken aan projectontwikkelaar bienen+partner, die de onderhandelingen tussen de eigenaar van het pand en de huurder coördineerde. Het project zal 100 banen creëren, waaronder een aantal hooggekwalificeerde.

"Mönchengladbach en de regio zullen op verschillende manieren profiteren van deze nieuwe ontwikkeling," zegt Norbert Bienen, Managing Director van bienen+partner Immobilien GmbH.

Vooral voor de stad is de creatie van ongeveer 100 banen van groot belang. Gezien de professionele omgang met voedsel, zijn veel van deze banen hooggekwalificeerd. "Succesverhalen zoals deze zijn momenteel bijzonder gunstig voor de economie van Mönchengladbach," merkt Norbert Bienen op. De keuze van de nationale en internationale spelers Ixocon en Papp Logistics om Mönchengladbach als locatie voor hun nieuwe gebouw te selecteren, was verre van vanzelfsprekend. "Bij dergelijke projecten is het essentieel om iemand te hebben die de verschillende behoeften van de betrokken bedrijven begrijpt en hen bij elkaar brengt," zegt Rolf Zimmermann, die het project begeleidde namens bienen+partner Immobilien. Uiteindelijk zijn de decennialange expertise en het netwerk van cruciaal belang voor het succes van het makelaarskantoor, en omdat er al een bouwvergunning was voor de 40.000 m² grote locatie aan de Hamburgring, kan de bouw zeer snel beginnen. De werkzaamheden starten in februari en naar verwachting zal de grote hal voor de versproducten minder dan een jaar later operationeel zijn. De nieuwe locatie wordt volgens de nieuwste energienormen gebouwd en geïsoleerd. Dit zal resulteren in aanzienlijke energiebesparingen in vergelijking met conventionele koelruimtes. De hal krijgt een gouden certificaat van de Duitse Raad voor Duurzaam Bouwen. Het dak wordt uitgerust met zonnepanelen en het afvoerwater wordt volledig afgevoerd.

Voor meer informatie:
Balthasar Papp Internationale Lebensmittellogistik GmbH & Co.KG
Finsinger Feld 5
D-85521 Ottobrunn
Tel: +49 (89) 7204-0
https://papp-logistics.de/

Publicatiedatum: