Ferrara Expo heeft in overleg met partners OI Pera, Unapera en Consorzio Pera Igp besloten om de internationale perenbeurs FuturPera uit te stellen van 6-7 maart 2024 tot 26-27 november 2025, waardoor ze ook weer in de gebruikelijke periode zal plaatsvinden.

"Het is een keuze die gemaakt is ten gunste van de gehele perensector", staat in een verklaring. "Sinds de eerste editie hebben telers centraal gestaan op de beurs. FuturPera is altijd georganiseerd met en voor de telers. Gezien de complexe situatie, niet alleen door de gevolgen van weersextremen zoals vorst en overstromingen, maar ook door de moeilijke tijd die de tuinbouwsector wereldwijd doormaakt, heeft Ferrara Expo gemeend FuturPera het beste te dienen door het evenement in 2025 te organiseren."

FuturPera is de enige referentiebeurs voor de perensector en zal zich ook in de toekomst van haar taak kwijten: een ontmoetingspunt zijn voor de sector waar geactualiseerde informatie wordt gepresenteerd. Op 26 en 27 november 2025 wil FuturPera een bijdrage leveren om de Italiaanse teelt te herlanceren.

Voor meer informatie: futurpera.com