Na een sterke start ondervond het Turkse appelseizoen enige uitdagingen, aldus Kubra Guven, de marketingmanager van de Turkse AGF-exporteur Ana Fruit: "Dit appelseizoen begon veelbelovend, maar werd later enigszins uitdagender door problemen in de Rode Zee, met name op het logistieke vlak. Desondanks hebben we de verzendingen niet stopgezet en zijn we onze wekelijkse schema's blijven volgen via nieuwe routes waar mogelijk. We hebben echter minder opties in vergelijking met wat we eerder tot onze beschikking hadden."

Guven geeft aan dat ze er alles aan doen om het teeltproces te verbeteren door telers op te leiden. "Onze belangrijkste appelrassen zijn Red Delicious en Granny Smith. Als Ana Fruit nemen we de nodige maatregelen om de kwaliteit van ons fruit te verbeteren en een langere houdbaarheid te garanderen. Voor het seizoen organiseren we seminars voor onze telers in verschillende regio's en voorzien we hen van richtlijnen via toespraken van onze ervaren engineeringteams. Tijdens deze bijeenkomsten worden ze bijgeschoold over behandelingen, het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en de juiste oogsttijd om gezonder fruit te verkrijgen. Deze inspanningen resulteren in appelen van hoge kwaliteit die een positief imago behouden op de bestemmingsmarkt, zelfs na lange transittijdreizen."

Naast appelen heeft Guven zich ook toegespitst op het granaatappelseizoen, dat succesvol is verlopen: "Ons voornaamste doel is om de toeleveringsketen niet te verstoren, dus we zullen wekelijks onze appelen naar onze klanten blijven verzenden, voornamelijk in Azië. We zijn ook actief in granaatappelen, en hoewel dat seizoen aanvankelijk traag op gang kwam, verbeterde de situatie later aanzienlijk in Europa. We naderen nu bijna het einde van het granaatappelseizoen, en we kunnen zeggen dat het een succesvol seizoen is geweest!"

Ana Fruit is aanwezig op Fruit Logistica. Je kunt ze vinden in Hal 27, stand C-37.

Voor meer informatie:
Kubra Nur Guven
Ana Fruit Gıda San. Ve Tic. Ltd. Sti
Tel: +90 246 606 0660
Mobiel: +90 534 838 4232
marketing@anafruit.com.tr
www.anafruit.com.tr