Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Richard Kruijer, Tuindersbelang:

"In Duitsland is de kool nu duurder dan bij ons"

Tholen - "De vraag naar kool is niet slecht. De prijzen ook niet, alleen is het aanbod net iets groter dan we hoopten", vertelt Richard Kruijer van bemiddelingsbureau Tuindersbelang uit Warmenhuizen dat centraal de verkoop organiseert voor zo'n zestig kooltelers. "Prijzen voor de witte kool liggen op een niveau vanaf 29 cent (inclusief fust), de rode kool wordt vanaf 38 cent verkocht. De komende weken verwacht ik nog niet veel veranderingen. Vaak wordt op de beurs in Berlijn iets duidelijker hoe groot de voorraden Europees gezien zijn."

Hij schat zelf in dat Europa minder kool tot haar beschikking heeft. "De meeste kool exporteren we momenteel naar Duitsland, Engeland, Ierland, Schotland, Frankrijk, Italiƫ en Spanje. De impact van de stakingen lijkt vooralsnog mee te vallen. Opvallend genoeg is de kool in Duitsland momenteel duurder dan bij ons, normaal zit men vaak onder onze prijs. Maar goed, dat kan zomaar weer veranderen."

"Polen zit nu op een gelijk niveau met onze kool. De grote vraag is wanneer de export naar Oost-Europa op gang komt, dat blijft toch de gangmaker. Maar vorig jaar kwamen ze ook vrij laat. Toen zagen we wel dat na een koud voorjaar en warme zomer de prijzen explodeerden. Gelukkig is de kwaliteit vrij goed en van de mindere partijen wordt nu snel afscheid genomen."

Voor meer informatie:
Richard Kruijer
Tuindersbelang
Dergmeerweg 3
1749 VA Warmenhuizen
+31 (0)226 391 000
tuindersbelang@hetnet.nl
www.tuindersbelang.nl