Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lidl Luxemburg: "Grote tekorten AGF door boerenprotesten"

VK: Sainsbury's zoekt naar meer kostenbesparingen om op prijs te concurreren
De volgende fase van de strategie van de Britse supermartketen Sainsbury's is erop gericht voort te bouwen op het momentum van het sterke jaar 2023, waarin het naar eigen zeggen met scherpere prijzen klanten terughaalde van de discounters Aldi en Lidl.
Bron: reuters.com

Oostenrijk: Spar opent klimaatvriendelijke winkel
Spar Oostenrijk is een pionier op het gebied van klimaatvriendelijke supermarkten en vertrouwt op technologieën die een energie-efficiënte werking garanderen en de impact op het klimaat in alle nieuwe winkels minimaliseren. Een innovatief, klimaatvriendelijk concept is te zien bij de opening van de nieuwe Spar Supermarkt Vollbadgasse in Wenen. Klanten hebben toegang tot een grote selectie groenten en fruit.
Bron: spar-international.com

Luxemburg: Supermarkttekorten door boerenprotesten langs de grens
Het winkelend publiek zat de afgelopen dagen zonder bepaalde producten nadat protesten van boeren leidden tot blokkades op wegen die Luxemburg binnenkwamen, waardoor de bevoorrading van supermarkten in het gedrang kwam. Klanten die op zoek waren naar groenten, fruit of zuivelproducten stonden met lege handen nadat demonstraties in buurlanden deze week het verkeer op grote wegen blokkeerden. De Luxemburgse budgetsupermarkten werden het hardst getroffen. Lidl-woordvoerder Julien Wathieu vertelde aan RTL dat ze grote tekorten aan verse levensmiddelen hadden. De Lidl-vestigingen in het groothertogdom worden bevoorraad door de Belgische distributiecentra van het bedrijf, waardoor de schappen de afgelopen dagen leeg waren omdat de vrachtwagens niet konden leveren.
Bron: today.rtl.lu

VK: Hoe zullen onze eetgewoonten in 2024 veranderen?
Asda's Senior Director of Food Trends and Innovation, Jonathan Moore, deelt zijn verwachting van de trends in eten en drinken waar klanten dit jaar op moeten letten. "Gedreven door de toename van plantaardig eten zien klanten groenten steeds meer als de hoofdmoot van een maaltijd. Ze kiezen vooral voor groenten omdat die in vergelijking met vlees betaalbaar zijn, de gezondheid verbeteren en ze hierdoor minder bewerkte producten eten. Asda introduceerde haar nieuwe Fab 5 aanbieding, wat inhoudt dat klanten elke maand vijf groente- of fruitproducten voor minder dan € 1,16 kunnen kopen. Boodschappen zoals uien, prei, wortelen, champignons, maïs en courgettes komen het best tot hun recht als ze met tijd, vaardigheid en zorg worden bereid, maar vooral de aardappel is een topproduct."
Bron: corporate.asda.com

Britse Amazon verkopers wanhopen na bevriezing betalingen
Veel Britse Amazon-verkopers zijn ten einde raad nadat het platform de betalingen bevroor, wat leidde tot talloze vragen en klachten van handelaren. Sommigen van hen beweren door de situatie in financiële problemen te zijn gekomen.
Bron: ecommercenews.eu

Lobby Franse voedingssector ziet prijsverlagingen van 0-1% na gesprekken met retailers
Het hoofd van de Franse levensmiddelenlobby ANIA zei dat de laatste onderhandelingsronde tussen retailers en grote bedrijven in consumentenproducten waarschijnlijk zal resulteren in prijsverlagingen van gemiddeld nul tot 1%. "Aan het einde van de onderhandelingen ziet het ernaar uit dat we tussen -1 en 0% zullen zitten," vertelde Jean-Philippe André aan RMC radio.
Bron: reuters.com

Zweden: Axfood ziet dubbelcijferige omzetgroei in 2023
Retailer Axfood heeft een jaar-op-jaar groei van de netto-omzet met 10,4% gerapporteerd tot € 7,2 mld in het volledige boekjaar 2023. De aangepaste bedrijfswinst van Axfood Group groeide met 11,5% met dubbele cijfers tot € 320, terwijl de aangepaste operationele marge 4,4% bedroeg.
Bron: esmmagazine.com

Publicatiedatum: