Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ook Europese markt begint interesse te tonen in Poolse appelen

Net toen de Poolse appelhandel weer op gang kwam, kreeg de sector een nieuwe klap te verwerken, stelt Adam Malengiewicz, verkoopmanager bij exporteur Ewa-Bis. "Begin december begonnen we met de overzeese export, aangezien de markt enigszins was hersteld en alles de goede kant op ging. Echter, de situatie werd verpest door de crisis in de Rode Zee. Een week voor Kerst werden de geplande zendingen en programma's die we met klanten hadden afgesproken, geblokkeerd."

Omdat de transittijd voor overzees transport nu langer is, moet de kwaliteit van de appelen strenger worden gecontroleerd. "De vraag begon medio januari zachtjes te herstellen, niet alleen van overzeese markten, ook de Europese markt is weer geïnteresseerd in Poolse appelen. Voor de export naar Azië en het Midden-Oosten zijn er niet alleen de langere transittijd en de verhoogde vrachttarieven, we worden ook geconfronteerd met het probleem met de ongelijke kwaliteit van de appelen. Omdat de schepen nu om Afrika heen moeten, moeten we betere kwaliteit appelen kiezen die geschikt zijn voor de langere reis."

"De crisis in de Rode Zee heeft onze programma's en plannen een tijdje on hold gezet. Ik denk dat het de versterking van de positie van de Poolse appelen in het Midden-Oosten en Azië zal vertragen. Momenteel verschepen we meer appelen in een poging om de verloren tijd in te halen. Maar goed, uiteindelijk heeft onze export maar drie weken stilgelegen", besluit hij.

Ewa-Bis is standhouder op de Fruit Logistica: hal 21, stand A-20.

Voor meer informatie:
Adam Malengiewicz
Ewa-Bis Sp. z o.o.
adam.malengiewicz@ewabis.com.pl
www.ewabis.com.pl

Publicatiedatum: