Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Dankzij goede vraag naar courgettes is prijsdaling niet groter geweest"

Na de kou van de afgelopen weken begint de courgette-oogst in Almería weer aan te trekken. "In december en begin januari was er een dipje, net toen de eerste teeltcyclus ten einde kwam en de tweede cyclus vertraging opliep door de kou. Tot half januari was het aanbod eigenlijk heel beperkt", zegt Luis García, commercieel directeur van Hortofrutícola Las Norias.

De opbrengstdaling werd weerspiegeld in de prijzen vanaf week 3, toen courgette uitblonk als het product met de hoogste prijs op de veilingen in Almería. "Een andere factor die meespeelde was de verhoogde vraag vanuit Italië. Op dit moment zijn Spanje en Italië, samen met Marokko, de belangrijkste leveranciers van courgettes in Europa, hoewel Italië traditioneel veel meer gericht is op de binnenlandse markt. Maar ook daar hebben ze een koudegolf gehad, waardoor ze op zoek zijn gegaan naar courgettes in Almería, en dan vooral de kleinere maten, die populair zijn op de Italiaanse markt. Dat heeft de prijzen nog verder opgedreven", legt Luis uit.

"De opbrengstdaling doet zich meestal voor in december en januari, maar bij Las Norias, dat gespecialiseerd is in courgette met een areaal van ongeveer 300 hectare, kunnen we de klanten gedurende het gehele seizoen voldoende volumes van kwaliteitsproduct garanderen, zelfs in periodes waarin er doorgaans minder product beschikbaar is op de markt."

"De afgelopen dagen is het kwik weer gestegen en neemt de oogst van de nieuwe teeltcyclus toe, niet alleen hier, maar ook in Italië, dat gestopt is met zijn aankopen te doen in Spanje. En dus begint de prijs te dalen. Eind vorige week was de kiloprijs € 1,45, wat een vrij goede prijs is, maar de week ervoor was het meer dan € 2."

"Over het algemeen is de vraag naar courgettes vrij goed en is de verkoopsnelheid hoog, waardoor de prijsdaling niet groter is geweest. Courgette is een product dat je terugvindt in de keuken van veel huishoudens. Het is gezond en veelzijdig, en juist dat heeft ervoor gezorgd dat het jaarrond in Europa wordt geconsumeerd."

"Met name in Nederland is ons merk Dribling synoniem voor kwaliteit en een referentie voor de retailers daar", besluit Luis.

Voor meer informatie:
Hortofrutícola Las Norias
Las Norias de Daza (Almería) - Spanje
Tel: +34 950 58 72 39
hln@lasnorias.com
https://lasnorias.com

Publicatiedatum: