Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BelOrta en Westmalle Trappist presenteren samenwerking voor witloof

BelOrta gaat een samenwerking aan met de abdij van Westmalle. Samen brengen ze twee lokale producten samen: BelOrta witloof en de Westmalle trappistenbieren. Het idee achter deze samenwerking is om de Belgische culinaire trots te vieren door twee producten van eigen bodem te verenigen, zo melden ze.

Chefs Dimitri en Thomas creëren gastronomische gerechten
"Om het potentieel van deze samenwerking ten volle te benutten, werden twee chefs van Jong Keukengeweld ingeschakeld. Chefs Dimitri Peeters (restaurant Woods) en Thomas Van der Flaas (restaurant Seir) lieten zich inspireren door de smaak van BelOrta witloof en Westmalle trappisten en stelden elk een verfijnd 3-gangenmenu samen waarin deze twee lokale helden de hoofdrol spelen."

Met de creaties van chefs Dimitri en Thomas krijgt de consument de kans om thuis op een culinaire ontdekkingstocht te gaan. "De veelzijdigheid van BelOrta witloof en de diverse smaakprofielen van Westmalle Trappist maken deze samenwerking ideaal voor fijnproevers, hobbykoks en liefhebbers van lokale producten."

Een smaakvolle combinatie van Belgische kwaliteit
Witloof vindt zijn oorsprong in België en is een essentieel onderdeel van de Belgische culinaire identiteit. Zo wil de legende dat het toevallig ontdekt werd in 1830, tijdens de Belgische onafhankelijkheidsstrijd. Een vooruitziende tuinbouwer nam het zekere voor het onzekere en bracht zijn cichorei-oogst in veiligheid verstopt in zijn kelder. Na de revolutie trok hij opnieuw naar zijn kelder en ontdekte daar dat er een sierlijke witte krop gegroeid was op de plek waar hij zijn cichorei verstopt had. Een gloednieuwe groente was geboren: het witloof. Sindsdien heeft België zich gevestigd als de bakermat van dit unieke gewas.

"Westmalle Trappist is op zijn beurt een levendig voorbeeld van de Belgische brouwexpertise. De trappistenbieren van Westmalle worden al sinds 1836 gebrouwen door de monniken van de abdij. Het diverse gamma van Westmalle biedt een breed scala aan smaken. Van de verfrissende Extra, over de fruitige en lichtbittere Tripel tot de rijke en kruidige Dubbel. Met een rijke geschiedenis en een heerlijke smaak is Westmalle Trappist een waar ambassadeur van Belgisch erfgoed en brouwtraditie."

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
B-2860 Sint-Katelijne-Waver, België
Tel.: +32 (0)15 55 11 11
info@belorta.be
www.belorta.be

Publicatiedatum: