De Italiaanse technologie voor de gemechaniseerde oogst van baby leaf, ontwikkeld door Dari Ecomeccanica, combineert duurzaamheid en digitale evolutie. Kiezen voor een machine van Dari betekent een snelle oogst, geen uitstoot en comfort voor de oogstmedewerker. Daarover zijn niet alleen Italiaanse telers het eens, ook in Nederland gebruiken al enkele bedrijven de bladgroente-oogstmachines van Dari Ecomeccanica.

De Eco-Clean machine

"Vertical is een revolutionaire en innovatieve machine die in staat is om rucola te oogsten in bosjes", vertelt Alberico Durso, CEO van Dari Ecomeccanica. "De machine oogst bladgroenten in een ordelijke rij in verticale positie, vandaar de naam Vertical. De oogst gebeurt in bosjes, en dat is precies het sterke punt van deze machine. Dat kan zowel voor baby leaf als voor groenten of kruiden met grotere bladeren, zoals basilicum en peterselie."

De Eco-Clean machine

"Een andere machine waar we trots op zijn is Eco-Clean, een trimmachine die bladresten verwijdert. Ze minimaliseert zowel de impact op de werkomgeving als de beheerskosten. Een van de voordelen is de compactheid, want de machine is nauwelijks 1,70 m hoog, zodat ze in meerdere typen kassen en tunnels kan rijden."

Dari Ecomeccanica is een jong, dynamisch bedrijf dat inzet op innovatie in tuinbouwmechanica. Het is gespecialiseerd in de productie van milieuvriendelijke en geavanceerde machines.

Dari Ecomeccanica biedt elektrische en endothermische oogstmachines voor baby leaf, aromatische kruiden, veldsla en kropsla, machines die bosjes maken, trimmachines en vaste of mobiele sorteermachines. De door Dari Ecomeccanica gepatenteerde machines zijn allemaal het resultaat van de bedrijfsmissie: innovatieve technologieën leveren voor de tuinbouw, met een lage CO-uitstoot en andere verontreinigende stoffen en met een minimale impact op het milieu.


De Vertical machine

Dari Ecomeccanica is standhouder op de Fruit Logistica in Berlijn: hal 1.1, stand B01.

Voor meer informatie:
Dari Ecomeccanica Srl
SS 18 Km 77 -Viale Corno D'Oro
84025 Eboli (SA) – Italië
Tel: +39 (0)828 301068
info@dariecomeccanica.com
www.dariecomeccanica.com