Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse paprika's mogen weer naar de VS

Met onmiddellijke ingang wijzigt de Amerikaanse dieren- en plantgezondheidsdienst Aphis een federale order van 29 december 2022 die de import van Spaanse paprika's verbood om de introductie van Middellandse Zeevlieg (Ceratitis capitata) te voorkomen.

De import werd aan banden gelegd nadat douane-inspecteurs op John F. Kennedy Airport, New York, 5 levende larven en 1 pop van de Middellandse Zeevlieg onderschepten in commerciële zendingen van verse paprika's uit Spanje in december 2022.

De Spaanse plantgezondheidsorganisatie (NPPO) herleidde de onderscheppingen naar elf kassen in de provincie Almería en vond er lichte structurele schade en kleine scheuren in de plastic dekzeilen van zeven van de kassen. Deze kassen waren in augustus 2022 geslaagd voor officiële inspecties.

De NPPO meldde dat er in de tussentijd stormen met veel regen en wind waren geweest in de provincie Almería en concludeerde dat deze weersomstandigheden de structurele schade en daaropvolgende uitbraken van Middellandse Zeevlieg in de kassen veroorzaakten. De NPPO schorste onmiddellijk alle elf niet-conforme kassen van het paprika-exportprogramma. Intern onderzoek van de geregistreerde pakstations die de paprika's van de elf niet-conforme kassen verwerkten, bracht niet aan het licht dat de regels niet werden nageleefd. Om toekomstige besmettingen te voorkomen legde de NPPO corrigerende maatregelen op die gericht zijn op het versterken van de kassen om het risico op schade door weersomstandigheden te minimaliseren.

Aphis heeft vastgesteld dat de fytosanitaire eisen voor import van Spaanse paprika's die in de gewijzigde federale order zijn uiteengezet, het risico op introductie van Middellandse Zeevlieg voldoende zullen beperken.

Voor meer informatie: aphis.usda.gov

Publicatiedatum: