Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Müller Fresh Food Logistics nieuwe partner in het European Food Network

De Nederlandse dochteronderneming van Dachser, Müller Fresh Food Logistics, is op 1 januari 2024 officieel partner geworden van het European Food Network (EFN). Dachser nam het bedrijf begin 2023 over en heeft sindsdien met succes de weg van samenwerking en integratie ingeslagen. Met Müller als partner in de Benelux is het Europese netwerk voor voedingsmiddelendistributie aanzienlijk versterkt, zo meldt het bedrijf.

Het European Food Network is een Europa breed netwerk van logistieke bedrijven die groupagevervoer aanbieden, met name voor temperatuur gecontroleerde voedingsmiddelen. "Met Müller Fresh Food Logistics als partner in het European Food Network zetten we weer een stap in de richting van internationale groei met betrouwbaarheid en kwaliteit", zegt Alexander Tonn, COO Road Logistics bij Dachser. "Dit stelt ons in staat om onze klanten nog uitgebreidere en efficiëntere oplossingen te bieden voor voedsellogistiek in de Benelux en uiteindelijk in heel Europa."

Door toe te treden krijgt Müller Fresh Food Logistics direct toegang tot een netwerk van partners in 34 Europese landen. Via het European Food Network kunnen gekoelde en niet gekoelde zendingen over het hele continent worden vervoerd en afgeleverd.

Expertise en kwaliteit combineren
"Onze integratie van Müller in de business line Dachser Food Logistics verloopt snel en soepel", meldt Tonn. "De twee bedrijven zijn niet alleen met elkaar verbonden door hun gedeelde waarden als familiebedrijven, maar vooral door hun hoge standaarden op het gebied van betrouwbaarheid en kwaliteit."

Er werd met name geïnvesteerd in gezamenlijke IT-systemen, ecologische concepten en er werden nieuwe panden en warehouses in gebruik genomen. "Müller is al vele jaren marktleider op het gebied van voedsellogistiek in Nederland", zegt Jan-Peter Müller, CEO van Müller Fresh Food Logistics. "Onze integratie in Dachser Food Logistics heeft van ons een Europese speler gemaakt en ons ook een enorme professionaliseringsslag gegeven."


Jan-Peter Müller

Dachser versterkt aanwezigheid in Nederland
"Samen met Müller Fresh Food Logistics hebben we vorig jaar onze activiteiten in de belangrijke Nederlandse levensmiddelenmarkt sterk uitgebreid en onze distributiecapaciteit vergroot", zegt Tonn, terugkijkend op een succesvol 2023.

Dachser is sinds 1975 actief in Nederland, met een eigen landenorganisatie die de business lines European Logistics (transport en opslag van industriële goederen) en Air & Sea Logistics van het bedrijf vertegenwoordigt. Met de toevoeging van Müller is de aanwezigheid van Dachser in Nederland uitgebreid tot 10 locaties en 1.300 medewerkers.

Voor meer informatie:
Müller Fresh Food Logistics
Keizersweg 79
7451PH Holten
T: +31548855505
sales@muller.nl
www.muller.nl

www.dachser.com

Publicatiedatum: