Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbod op verkoop van onrijpe avocado's in Zuid-Afrika

De Zuid-Afrikaanse Subtropische Telersvereniging (Subtrop) heeft gewaarschuwd dat avocado's schaars zullen zijn van januari tot half februari voordat het nieuwe seizoen begint.

Ondanks de bijna jaarronde beschikbaarheid van Zuid-Afrikaanse avocado's, dankzij nieuwe aanplantingen in hooggelegen gebieden van Limpopo, KZN en de Westkaap, wordt er nog steeds een tekort van twee tot drie weken verwacht.

Subtrop CEO Derek Donkin heeft avocado telers aangespoord om ervoor te zorgen dat hun avocado's rijp zijn voordat ze worden geoogst om een goede rijping te garanderen. Hij waarschuwde voor de verleiding om onrijpe avocado's te oogsten om te profiteren van hoge vroege seizoensprijzen en benadrukte het veelvoorkomende probleem van avocadodiefstal voordat ze rijp zijn om te plukken.

Donkin benadrukte dat het verkopen van onrijpe avocado's verboden is onder de Landbouwproductnormen Wet [119 van 1990]. Inspecteurs zullen de rijpheid van vroege seizoensavocado's die te koop worden aangeboden testen en als ze onrijp blijken te zijn, zal hun verkoop worden verboden.

Bron: citizen.co.za

Publicatiedatum: