Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ecuadoraanse fruitexporteurs krijgen militaire bescherming

Vanwege het opflakkerende geweld gerelateerd aan drugshandel heeft Ecuador veiligheidstroepen ingezet bij zijn belangrijkste haven terminals en cruciale transportroutes. Volgens exporteurs kon deze maatregel de exportactiviteiten ongestoord voortzetten, zo meldden zij op woensdag.

Ecuador, 's werelds grootste exporteur van bananen, ondervindt aanzienlijke gevolgen van het recente geweld. President Daniel Noboa, wiens familie een groot bananenexportbedrijf bezit, kondigde maandag de noodtoestand af en verklaarde woensdag dat het land in oorlog is met criminele bendes.

Ondanks het geweld in verschillende steden hebben de havenoperaties in grote exportcentra zoals Guayaquil, Posorja en Manta normaal plaatsgevonden, zo verklaarde Jose Antonio Hidalgo Molina, het hoofd van de bananenexportgroep AEBE. Hij legde uit dat de groep samenwerkt met de overheid om veilige corridors te creëren voor het transport van fruit van de teeltbedrijven naar de havens.

Hugo Francisco Hernandez, een directeur bij Anecacao, merkte echter op dat sommige agri-bedrijven op woensdag niet volledig bemand waren. Veel mensen vermijden het reizen naar kantoor vanwege de onrust. Desondanks zijn de havenladingen tot nu toe niet beïnvloed, voegde hij eraan toe.

Bron: xm.com

Publicatiedatum: