Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Egyptisch aardbeienseizoen goed van start"

De tweede aardbeienoogstcyclus in Egypte staat op punt van beginnen. Mohammed Ezzat, de CEO van Green Nile, een Egyptische teler, voorspelt een seizoen dat naar verwachting bevredigend zal verlopen.

"Het Egyptische aardbeienseizoen is goed begonnen," zegt Ezzat. "De tweede oogstcyclus begint over twee weken. Tot nu toe is het nieuws positief. Kleuring, grootte en MRL-niveaus zijn goed. Tijdens de eerste oogstcyclus hebben we succesvolle resultaten behaald, ondanks uitdagingen zoals onverwachte klimaatveranderingen en fytosanitaire problemen. Door doeltreffende teeltmethoden konden we deze hindernissen overwinnen," legt hij uit.

De vraag is dit seizoen goed geweest, voegt Ezzat toe. "Het aantal markten dat zich op Egyptische aardbeien richt, breidt zich uit. Aan het begin van het seizoen hadden we een stabiele vraag vanuit Duitsland, Polen, Braziliƫ, China, Mexico, Rusland, Nederland, de VS en Canada."

"We zorgen ervoor dat we ons product tegen passende prijzen aan elke markt aanbieden, vooral in landen waar inkopers meer belasting betalen over aardbeienimport," zegt de exporteur. "De prijzen zijn gestegen in vergelijking met het vorige seizoen, en variƫren van maand tot maand, maar we doen ons uiterste best om concurrerend te blijven."

De teler is ervan overtuigd dat Egypte binnenkort de grootste exporteur van aardbeien zal zijn: "Onze concurrentie werkt hard aan deze zeer gewilde vrucht. Het is deze concurrentie die ons gemotiveerd houdt om uitstekende aardbeien aan te bieden die voldoen aan de normen van onze markten," besluit hij.

Voor meer informatie:
Mohammed Ezzat
Green Nile Egypt
Tel: +20 100 028 5606
Info@greennile-eg.com
www.greennile-eg.com

Publicatiedatum: