Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS certificeert bestraling tuinbouwproducten

Het ministerie van Landbouw van de Verenigde Staten (USDA) heeft de Australische bestralingsfaciliteit van Steritech Merrifield voor de export van tuinbouwproducten via goedgekeurde handelsroutes voor doorstraling naar de Verenigde Staten gecertificeerd.

Volgens Nicola Hinder, waarnemend hoofd van de afdeling Handel van het Australische ministerie van Landbouw, is de goedkeuring van de Merrifield faciliteit in Victoria door de VS een belangrijke stap voorwaarts voor de Australische tuinbouwexport die via het doorstralingstraject toegang wil krijgen tot de VS.

"Doorstraling wordt steeds populairder in onze tuinbouwsector, bij handelspartners en consumenten om op een veilige manier risico's op ongedierte in het kader van bioveiligheid te behandelen," zei Hinder. "Er komen geen chemicaliën of gassen aan te pas en er blijven geen residuen achter, waardoor het een veilige, schone en duurzame behandelingsoptie voor verse tuinbouwproducten is. Australië heeft toestemming om bestraalde mango's en lychees vanuit goedgekeurde faciliteiten in het noorden van Australië naar de VS te exporteren."

"Na de certificering van de Merrifield-faciliteit kunnen deze producten nu via Victoria naar de VS worden geëxporteerd, waardoor de nationale capaciteit van Australië voor de export van doorstraalde producten naar de VS wordt uitgebreid."

Ben Reilly van Steritech vertelde dat de goedkeuring voor exporteurs die de Amerikaanse markt bedienen meer flexibiliteit en zekerheid in de toeleveringsketen zou betekenen.

"De certificering in Melbourne verbetert de toegang tot verschillende luchthavens om de Amerikaanse markt te bedienen en breidt het aantal weg- en spoorvrachtopties voor Australische exporteurs naar exportpunten uit, met name voor mango's uit het Northern Territory," aldus Reilly.

De faciliteit in Melbourne bedient de export naar landen als Nieuw-Zeeland en Vietnam en speelt een belangrijke rol in de instandhouding van de handel tussen staten binnen Australië, terwijl de bioveiligheid van Australië wordt beschermd.

Voor meer informatie: agriculture.gov.au

Publicatiedatum: