Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Azië is potentiële afzetmarkt

Waterbeschikbaarheid uitdaging voor Marokkaans blauwe bessenseizoen

Binnenkort gaat het nieuwe Marokkaanse blauwe bessenseizoen weer van start. "Wij zijn nog niet begonnen. We plukken het eerste fruit eind december", zegt Germán Pérez, verkoopmanager van SunCrops. "Ondanks de uitdagingen van vorig jaar bereiden we ons voor op een veelbelovend seizoen. We hebben geleerd uit eerdere seizoenen om dit jaar een meer consistente opbrengst te behalen, ondanks enkele moeilijkheden."

De uitdagingen betreffen vooral waterbeschikbaarheid, maar ook logistiek en verpakking, legt Pérez uit. "De grote uitdaging voor elke teler zal waterbeheer zijn, aangezien blauwe bessen gedurende het groeiseizoen voortdurend voldoende water nodig hebben. Het efficiënt beheren van waterbronnen, vooral in droge of semi-droge regio's zoals Marokko, kan een uitdaging vormen. Maar we mogen ook de coördinatie van de logistiek voor het transport van Agadir naar Casablanca niet vergeten, aangezien dit proces complex kan zijn. We moeten zorgen voor een betrouwbare toeleveringsketen, want dat is cruciaal voor het behoud van de versheid en kwaliteit van het fruit. Tot slot is de toegang tot verpakkingsmaterialen, met name plastic trays, beperkt. Deze materialen moeten geïmporteerd worden en er zijn toch enkele moeilijkheden."

Voor SunCrops ligt de focus op de Europese markt, maar de exporteur richt ook zijn ogen op nieuwe markten in Azië. “Onze percelen in Agadir hebben tot nu toe geen last gehad van het weer, maar dat kan nog komen. Echter, onze voorbereiding omvat strategieën om de weervariabelen te beheren en een stabiele opbrengst te garanderen. In het begin van het seizoen ligt onze focus op de Europese markt, maar we sluiten de ogen niet voor kansen in opkomende markten in Azië en het Midden-Oosten, gezien hun groeipotentieel. We zullen inzetten op marktdiversificatie. We zien een progressieve vraag naar blauwe bessen door toenemende consumptietrends richting gezonde producten."

De kleinere oogst in Peru kan leiden tot nieuwe kansen. "We zullen profiteren van het feit dat de beschikbare hoeveelheid product in Peru dit seizoen lager is. Het kan onze onderhandelingsmacht vergroten ten aanzien van kopers en het moet ons toelaten ons marktaandeel uit te breiden. We willen een voorkeurskeuze worden voor de kopers en als zodanig zijn we dus optimistisch over het nieuwe seizoen. Met een zorgvuldige planning en een proactieve aanpak mikken we op een gestage groei en een verbeterde marktpositie," besluit Pérez.

Voor meer informatie:
Germán A. Pérez
SunCrops
Tel: +34 665701381
german.perez@suncrops.fr
www.suncrops.fr

Publicatiedatum: