Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Raphael Weiss, Giovanelli Fruchtimport

"De groothandelsmarkt blijft een belangrijke graadmeter voor ons"

"Na bijna 15 jaar wilden we de bestaande stand een nieuwe, eigentijdse en vooral mooie uitstraling geven om onze slogan 'Expertise in versheid' te benadrukken. We geloven ook in de positieve ontwikkeling van de Engrosmarkt", zegt Raphael Weiss, algemeen directeur van de Zwitserse fruithandelsonderneming Giovanelli, over de verbouwing van het filiaal op de Engrosmarkt in Zürich. De nieuwe locatie werd eind november geopend.

Om een aangename werkplek te creëren voor de werknemers, is het ontwerp van de verkoopbalie grondig herzien en zijn de werkplekken ergonomisch verbeterd. Weiss: "De bedrijfskleuren komen nu goed tot hun recht, met andere woorden de identificatie met Giovanelli. Alles is opnieuw geschilderd en de verlichting is aangepast zodat de producten beter worden uitgelicht. Er zijn ook schappen geplaatst om de producten beter te presenteren aan onze klanten en de ruimte beter te benutten. We hebben gewerkt met verschillende houten elementen en een nieuw verlichtingsconcept om de stand een warmere uitstraling te geven. Tot slot hebben we de lounge voor onze medewerkers gerenoveerd en opnieuw ingericht om een aangename omgeving voor pauzes te creëren."

Engrosmarkt als graadmeter
Giovanelli levert niet alleen aan de Zwitserse retails, maar is ook al vele jaren stevig verankerd op de Engrosmarkt in Zürich, het belangrijkste groothandelscentrum voor groenten en fruit in Zwitserland. "De zakelijke ontwikkeling op de Engrosmarkt is de afgelopen jaren consistent positief voor ons geweest en we hebben onze positie verder kunnen uitbreiden, met uitzondering van de pandemische periode. De groothandelsmarkt biedt ons veel kansen. Enerzijds waarderen we de directe nabijheid tot onze klanten en anderzijds de directe feedback op onze producten en aanbiedingen. Het is ook een belangrijke graadmeter voor onze activiteiten in Frauenfeld. We kunnen ook veel van onze klanten beter ondersteunen via onze locatie in Zürich. We gebruiken de winkel ook als strategisch logistiek platform voor sommige van onze klanten", legt Weiss uit.

Net als bij veel andere groothandelsmarkten in Europa wordt het voor Engrosmarkt steeds moeilijker om medewerkers te vinden. "Tenslotte wil niet iedereen 's nachts werken. We hebben echter het geluk dat we een zeer goed gevestigd en loyaal team hebben dat graag 's nachts werkt en elkaar goed aanvult. Het is wel heel belangrijk om werknemers een aantrekkelijke werkplek te bieden."

Giovanelli bedient via de Engrosmarkt-vestiging voornamelijk groothandels, die op hun beurt rechtstreeks aan de horeca leveren. "We hebben er bewust voor gekozen om dit bedrijfsonderdeel niet te ontwikkelen, omdat we anders naast groenten en fruit ook andere producten aan ons assortiment hadden moeten toevoegen. Daarom laten we deze business bewust over aan onze klanten, die het perfect beheersen. Tot onze klanten behoren ook supermarkten en restaurants uit de regio Zürich en weekmarkthandelaren."


Expertise speelt een doorslaggevende rol
Ook voor Zurich Engrosmarkt is het nu belangrijk om bij de les te blijven en het assortiment voortdurend aan te passen aan de veranderende eisen van de markt. "We merken dat cash & carry aan belang wint en het de groothandel niet gemakkelijk maakt. Toch vertrouwen veel restaurants op onze klanten en hun expertise op het gebied van producten en seizoensgebondenheid. Deze expertise helpt uiteindelijk om ervoor te zorgen dat de producten van de gewenste kwaliteit zijn. Onze klanten zijn zich volledig bewust van de uitdagingen en zijn daarom voortdurend op zoek naar innovatieve oplossingen om te overleven op de markt. Al met al geloven we in de groothandel, anders hadden we niet besloten om te investeren in de verbouwing", zegt Weiss.

Voor meer informatie:
Raphael Weiss
Giovanelli Fruchtimport AG
Schaffhauserstrasse 200
CH-8500 Frauenfeld, Zwitserland
Tel.: +41 52 728 09 09
info@giovanelli.ch
www.giovanelli.ch

Publicatiedatum: