Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deliveroo komt met de ‘Christmas Sproutwich’

Recordomzet levensmiddelen voor Kerst in VK voorspeld van
€ 15 mld

Verwacht wordt dat de omzet uit levensmiddelen deze decembermaand voor het eerst ooit de € 15 mld zal overtreffen. Uit onze laatste cijfers blijkt dat de verkoop in de vier weken tot 26 november 2023 met 6,3% is gestegen tot € 13,6 mld. Spruiten zijn nu 4,3% goedkoper dan 12 maanden geleden, dus er is geen excuus voor mensen om er niet van te genieten.
Bron: kantar.com

November in Estse supermarkten: Zuivel goedkoper, vlees en brood duurder
Volgens de laatste prijsinformatie van het Estse Instituut voor Economisch Onderzoek (EKI) zijn aardappelen sinds november vorig jaar een paar cent per kg duurder geworden. De prijzen van andere groenten daalden daarentegen. Spitskool zag de grootste prijsdaling, bijna 25% ten opzichte van vorig jaar, van € 0,57 naar € 0,43 per kg. De wortelprijs daalde ook met 8%, van
€ 1,27 naar € 1,17 per kg, terwijl de komkommerprijs met 11% op jaarbasis daalde.
Bron: news.err.ee

VK: iSqueeze voegt ananassnijmachine aan assortiment toe
iSqueeze, leverancier van zelfbedienings-sapmachines, heeft Isla, een ananassnijmachine, aan zijn assortiment toegevoegd. De leverancier claimt dat de machine de eerste is die shoppers kant-en-klare, gesneden verse ananas biedt in het Verenigd Koninkrijk. De machine kost € 20.425 exclusief btw, of
€ 525 per maand op contractbasis met volledige onderhoudsdekking. De machine is beschikbaar voor verschillende fruitgroottes, waarbij een ananas van 600 gram de consument € 4,07 kost, terwijl een voorgesneden ananas van 300 gram gemiddeld € 2,68 kost.
Bron: betterretailing.com

IFA begint campagne voor kerstproducten nadat minister samenstelling raad van bestuur Agri-Food Regulator bekendmaakt
De Irish Farmers Association (IFA) heeft haar kerstcampagne in het noorden van Dublin gepresenteerd, in het hart van de tuinbouwsector van het land dat seizoensgroenten voor het traditionele kerstdiner levert. De campagne laat de verschillende sectoren die de producten leveren die op eerste kerstdag op tafel staan zien.
Bron: meathchronicle.ie

Deliveroo onthult het meest omstreden feestgerecht van het VK: de 'Christmas Sproutwich'
Deliveroo brengt de 'Christmas Sproutwich' uit, het meest omstreden feestelijke broodje van het Verenigd Koninkrijk, dat een eerbetoon is aan de controversiële ronde groente.
Bron: deliveroo.co.uk

VK: Morrisons zet missie uiteen om 'problematisch' plastic te verminderen, hergebruiken, recyclen en vervangen
Morrisons heeft zich tot doel gesteld om plastic te verminderen, te vervangen of te elimineren en hergebruik en recycling in zijn winkels te bevorderen. Morrisons streeft naar volledige eliminatie van 'problematisch plastic' en 30% gerecycled materiaal voor alle primaire plasticverpakkingen van zijn eigen merk tegen 2025. Sinds 2017 beweert Morrisons haar plastic verpakkingen in 2022 met 17,5% te hebben verminderd, wat neerkomt op een gemiddelde van 9.680 ton plastic dat jaarlijks wordt verwijderd. Morrisons schrijft de verandering toe aan recente projecten, waaronder de uitbreiding van de losse groente- en fruitproducten - tot wel 75 soorten in 332 winkels.
Bron: packagingeurope.com

VK: Introductie van de Christmas Feast Rescued Box voor
€ 22,16

In elke Christmas Food Box vind je een heerlijk assortiment geredde groenten, gebakken brood en een reeks heerlijk fruit plus een activiteitenpakket en receptkaarten. Wat zit er in de doos: een royale 6,5 kg van 9 soorten groenten, 2 soorten brood, 2 soorten fruit."
Bron: earthandwheat.com

Publicatiedatum: