Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bertus van Tricht, AGF-Direct:

"Bloemkool bijna niet te krijgen"

Tholen - "Bloemkool is bijna niet te krijgen", constateert Bertus van Tricht van AGF-Direct uit Zwaagdijk. "Vanmorgen stonden er in Frankrijk een schamel aantal van 5.000 kisten voor de klok. Die werden voor een prijs van 27 euro per kist geveild. Ongekend, maar er is gewoon nauwelijks handel beschikbaar."

"In Frankrijk hebben veel percelen onder water gestaan, dus de weersomstandigheden hebben niet meegezeten. Maar ook vanuit Spanje is het aanbod erg beperkt. Normaal zitten we op 1 december wel volop in de Spaanse bloemkool, maar nu is de aanvoer een week of drie vertraagd."

"Vanaf week 50-51 zal er wel wat meer lucht komen en zal de aanvoer wel gaan toenemen, maar er staat bij weinig mensen bloemkool op het kerstmenu. Dan denken mensen eerder aan peultjes en stoofperen, dus dan zal de bloemkoolverkoop ook niet geweldig zijn. Maar we hebben dan in elk geval meer handel om te verkopen", verwacht Bertus.

Ook de Spaanse broccoli-aanvoer komt een stuk later op gang. "Maar die worden dan wel weer vaker met Kerst gegeten", constateert de vollegrondsgroentenhandelaar. "En elk nadeel heeft weer zijn voordeel. Mensen zijn op zoek naar alternatieven. Zo levert het witlof momenteel goed geld op, die verkoopprijzen liggen nog tussen de 1,60 en 1,80 euro per kilo."

Voor meer informatie:
Bertus van Tricht
AGF-Direct
Groothandelsmarkt 2
1681 NN Zwaagdijk
+31 (0)85 303 2637
Bertus@agfdirect.nl
www.agfdirect.nl