Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk van der Meij, Hars&Hagebauer

"Misschien hebben we met z'n allen de mangomarkt wel een beetje laten overkoken"

Tholen - De verwachtingen dat Peru minder mango's zou sturen vanuit het noordelijk Piura-gebied, is zoals verwachting uitgekomen. Dat zag Henk van der Meij van Hars&Hagebauer afgelopen week met eigen ogen toen hij de Peruaanse teeltgebieden bezocht. "Met name in Piura zagen we lange rijen met lege bomen. Sommige farms hadden wel 70 tot 80% minder fruit."


In de regio Piura zijn veel bomen leeg. Die zouden nu vol moeten hangen met fruit.

"De oorzaak zit'm niet eens alleen in El Nino, maar vanwege een gemiddeld lage temperatuur was de vruchtzetting laag, wat resulteerde in aanzienlijk minder fruit. Vooral de jonge bomen droegen weinig fruit", vertelt Henk. Voor de latere gebieden ziet de situatie er volgens de importeur wel positiever uit. "In Casma zag ik weliswaar ook lege bomen, maar was de situatie een stuk minder ernstig."


In Casma zijn, in tegenstelling tot Piura, ook de nodige bomen met fruit te zien

De huidige marktsituatie is volgens de importeur dan ook gekenterd ten opzichte van enkele weken terug. "Na een lange periode van tekorten op de markt kenmerkt deze periode zich juist door een licht overschot. Hierdoor liggen de prijzen op een stuk lager niveau. Daarmee zijn de prijzen ten opzichte van andere jaren nog altijd niet laag, maar het verschil met de afgelopen weken is groot."


Maar ook in Casma veel lege bomen...

"Maar misschien hebben we met z'n allen de mangomarkt ook wel een beetje laten overkoken, want de niveaus van afgelopen maand waren ook niet gezond. Ik verwacht dat begin januari, als het Braziliaanse seizoen ten einde is, de Peruaanse mango's arriveren op een vragende markt."

Voor meer informatie:
Henk van der Meij
Hars & Hagebauer BV
Selderijweg 90F
2988 DG Ridderkerk
Tel: +31 (0)180 745100
Henk@harshagebauer.nl
www.harshagebauer.de