Het avontuur van Bonduelle begon in 1853. Dat is 170 jaar geleden. De geschiedenis van de familie en het bedrijf zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De fakkel van het familiebedrijf is al door zeven generaties doorgegeven, met een roeping die intact blijft door de tijd: plantaardig voedsel in het hart van ons voedingspatroon zetten.

Christophe Bonduelle laat zijn licht schijnen over de geschiedenis van zijn familie en vertelt ook enkele anekdotes over de groep ter ere van dit jubileum.

Een familieproject
Het was in Marquette-lez-Lille, in het noorden van Frankrijk, dat Louis Bonduelle-Dalle en zijn vriend Louis Lesaffre-Roussel de handen in elkaar sloegen om de distilleerderij Lesaffre et Bonduelle te creëren. In 1862 verwierf het duo van vrienden en hun familie een oude boerderij in het kleine stadje Renescure, die het historische hoofdkantoor zou worden, een sleutelpunt in dit avontuur.

In de loop der tijd, met de lancering van gist, veel inspanningen en de durf van enkele investeerders, bloeide het bedrijf op en ging de familieopvolging door tot de 4e Bonduelle-generatie. De familie groeide en er waren steeds meer handen beschikbaar om te werken. Het was op dat moment dat Pierre en Benoît Bonduelle een verlaten schuur ombouwden om aan een nieuw project te beginnen: een conservenfabriek voor groenten. Met een areaal van 16 hectare groenteteelt werden in juli 1926 ongeveer 90.000 blikken erwten vervaardigd.

Door de jaren heen blijft het bedrijf in een familiecocon, deelt het zijn passie voor de groenteteelt en ondernemerschap en blijft het nieuwe werknemers verwelkomen.

De 21e eeuw en de internationalisering van Bonduelle
In 2004 werd de Louis Bonduelle Foundation opgericht, een initiatief dat een fundamentele waarde van de groep ondersteunt, namelijk de duurzame verbetering van eetgedrag door de focus op een plantaardig voedselpatroon. Deze stichting wil verschillende doelgroepen informeren, actie ondernemen op het terrein en onderzoek ondersteunen.

Voor meer informatie:
Bonduelle Groep
La Woestyne 59173
Renescure, Frankrijk
www.bonduelle.com