Door aanhoudende groei had Eqraft behoefte aan een nieuw hoofdkantoor. Dat heeft het techbedrijf gevonden aan de Werktuigenweg in Emmeloord. Op 2 en 5 februari 2024 luidt de bouwer van agro-machines en -fabrieken de toekomst in tijdens een feestelijke opening voor collega’s, familie, klanten, leveranciers en geïnteresseerden.

Eqraft ontwerpt en bouwt wereldwijd verwerkingslijnen en fabrieken voor aardappelen, uien en bulkproducten. De slimme fabrieken dragen bij aan efficiënte, betrouwbare en toekomstbestendige agri-bedrijven. De afgelopen jaren groeide Eqraft flink. De machinebouwer verkocht tal van projecten voor automatisch sorteren, opslaan, wegen en verpakken in binnen- en buitenland. Daarnaast werd een groot aantal nieuwe medewerkers verwelkomd door de verschillende teams. Dat alles betekende dat het bedrijf behoefte had aan meer ruimte. Directeuren Marcel Kampes en Rutger Keurhorst kozen voor de Werktuigenweg in Emmeloord als nieuwe locatie om aan de wensen en groeiambities van Eqraft te kunnen voldoen.

Toekomstgericht
Het nieuwe bedrijfspand werd in 2022 opgeleverd volgens de laatste duurzaamheidsstandaarden en beslaat zo’n 6.600 vierkante meter, verdeeld over moderne werkplekken en vergaderruimtes, een magazijn, een assemblage- en expeditieruimte. De nieuwe locatie beschikt verder over 21 overheaddeuren, kranen met verschillende hijsvermogens, LED-verlichting en vloerverwarming. In de kantoorruimte van zo’n 1.000 m2 krijgt elk team zijn eigen vleugel. CFO Wouter Kaptijn: “Ik ben blij dat we door deze verhuizing onze mensen de ruimte kunnen bieden die ze verdienen. Dit bedrijfspand sluit aan bij onze kwaliteitsstandaarden en ambities.”

Eqraft blijft in Emmeloord
De geschiedenis van Eqraft gaat terug naar 1984, toen de voorloper van het bedrijf werd opgericht in Emmeloord. Juist daarom is Managing Director Marcel Kampes blij dat ook het nieuwe kantoor zich in Emmeloord bevindt: “We zijn blij dat we in de Noordoostpolder kunnen blijven, een van de epicentra van de Nederlandse agri-industrie. We hebben een band met deze plek: niet alleen vanwege onze historie, maar ook omdat veel van onze klanten en toeleveranciers hier in de omgeving gevestigd zijn. En natuurlijk onze collega’s: veel van hen wonen in de buurt.”

Open dagen op 2 en 5 februari 2024
Om deze belangrijke mijlpaal te vieren worden twee open dagen georganiseerd. Collega’s, familie, vrienden, buren en geïnteresseerden zijn van harte welkom op vrijdag 2 februari vanaf 15.00 uur. De nieuwe locatie zal dan officieel worden geopend door een afvaardiging van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordoostpolder. Voor drankjes, versnaperingen en vermaak voor de kinderen wordt gezorgd.

Daarnaast nodigt Eqraft alle klanten en leveranciers uit om een kijkje te nemen op maandag 5 februari vanaf 15.00 uur. Aanwezigen kunnen genieten van rondleidingen, machines in aanbouw zien, in gesprek gaan met het team en presentaties van leveranciers bekijken. Het programma wordt afgesloten met een borrel en een hapje. Director Commerce Rutger Keurhorst: “Ik kan niet wachten om iedereen rond te leiden langs de productiefaciliteiten en ontwikkelteams in ons nieuwe hoofdkantoor.”

Enkele dagen later presenteert Eqraft zich op de jaarlijkse vakbeurs Fruit Logistica in Duitsland. Van 7-9 februari is het sales team te vinden op stand A-31 in hal 2.1 van de Messe Berlin.

Opening nieuw Eqraft hoofdkantoor

  • Voor collega’s en geïnteresseerden: vrijdag 2 februari 2024 vanaf 15.00 uur
  • Voor klanten en leveranciers: maandag 5 februari 2024 vanaf 15.00 uur

Adres: Werktuigenweg 7, Emmeloord

Aanmelden voor de open dag kan hier