"Na 35 jaar werkzaam te zijn geweest in de champignonhandel en 40 jaar champignons te hebben gekweekt, is het moment aangebroken om vooruit te kijken naar de toekomst. Ik heb besloten mijn bedrijf over te dragen aan de drie zonen van mijn broer (Mari van Namen): Bart, Roy en Mike. Bart zal zich bezighouden met logistiek, planning en een deel van de verkoop, Roy zal verantwoordelijk zijn voor de teelt en Mike zal zich richten op algemene zaken", vertelt Johan van Namen.

"Ik heb altijd met plezier mijn werk gedaan. Sommige klanten ken ik al 35 jaar en voorzie ik nog steeds van champignons. Het is daarom belangrijk dat de overdracht in goede harmonie verloopt. Deze jonge mannen hebben een brede kijk op de wereld en zijn vol ambitie. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed zal gaan, zeker met hun inzet. De volledige onderneming zal opgaan in VN Trading en VN Producties (VN staat voor Van Namen)."

"Mijn eigen zoon wilde niet in mijn voetsporen treden en heeft dat al op jonge leeftijd aangegeven, hoewel hij wel werkzaam is in de tuinbouw. Dit heeft mij doen besluiten deze weg te kiezen en de jongens te blijven ondersteunen waar nodig. Ervaring moet uiteindelijk gedeeld worden."

"Ik wil iedereen bedanken met wie ik heb samengewerkt. Misschien kom ik velen van jullie nog eens tegen of kom ik op bezoek. Mijn deur staat altijd open voor een gezellig praatje en een kop koffie als je in de buurt bent. Hier in Kerkdriel, in de prachtige omgeving van de Bommelerwaard, is het een heerlijk gebied voor vakantie en recreatie."

"Sinds de oprichting van VN Trading in 2021 en de overname van Oké Trading op de Koestraat 10 in Velddriel, hebben wij als Namen Champignons ons al 60 jaar toegelegd op het produceren van hoogwaardige champignons. Trots leveren we wekelijks ongeveer 150 ton champignons, waarvan 110 ton witte champignons en 40 ton kastanjechampignons."

Mike: "Samen met mijn twee broers, Bart (28 jaar) en Roy (26 jaar), werk ik aan de overname van ons familiebedrijf. Als recent afgestudeerde bedrijfskundige en Agri-foodbusiness, breng ik frisse inzichten en een innovatieve aanpak. Ons doel is een duurzame en vooruitstrevende koers te varen. Momenteel zijn we druk bezig met het bestemmen van een stuk land van 5,6 hectare voor de teelt van paddenstoelen."

"Deze ontwikkeling stelt ons in staat een nieuwe, duurzame en innovatieve kwekerij op te zetten die in verschillende fases zal worden uitgebreid. Deze locatie zal fungeren als teelt-, verpakkings- en distributiecentrum voor champignons. Onze ambitie is om een toonaangevende partner en leverancier te blijven in de champignonmarkt."

Voor meer informatie:
Johan van Namen BV.
Kievitsham 77-79
5333 GC Hoenzadriel
champ-namen@xs4all.nl

VN Trading
Mark Joosten (Sales Manager)
Koestraat 10
5334 LJ Velddriel
sales@vntrading.nl
mike@vntrading.nl
www.vntrading.nl