Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Staking legt Argentijnse export drie dagen stil

Deze week heeft de ATE-vakbond een 3-daagse staking bij SENASA geïnitieerd, waardoor de export volledig tot stilstand kwam. Dit protest, dat plaatsvindt van 29 november tot 1 december, verstoort de activiteiten in havens, internationale luchthavens, grensovergangen en alle douanekantoren. Zowel de huidige als de aankomende regering worden door de vakbond verantwoordelijk gehouden.

SENASA is een Argentijnse overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor de controle en regulering van de gezondheid en kwaliteit van landbouw- en voedselproducten.

Na de aankondiging van de Staatswerknemersvereniging (ATE) over het dreigende ontslag van veel medewerkers bij openbare instanties, zal de 3-daagse staking bij SENASA van 29 november tot 1 december gevolgen hebben voor de export en interprovinciale handel.

De vakbond beweert dat de werkzekerheid van al het personeel dat in 2023 is aangenomen, evenals de 550 contractanten onder de nieuwe regeling, ernstig in gevaar is. Dit komt doordat zij contracten voor dienstverlening hebben ondertekend als zelfstandige professionals.

In reactie hierop verklaarde secretaris-generaal Rodolfo Aguiar: "De nieuwe maatregel zal een aanzienlijke impact hebben, en de werknemers kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de gevolgen ervan. Al jarenlang eisen we werkzekerheid voor alle bureauwerknemers. Er is geen reden waarom iemand aanpassingen zou willen doorvoeren in SENASA, aangezien het zelffinancierend is en in 2022 12 miljard peso's heeft bijgedragen aan de Argentijnse staat."

"Dit is het begin van een actieplan dat zich zal uitbreiden naar andere instanties, en we sluiten een algemene staking niet uit, waarbij de werknemers in de publieke sector als eerste getroffen zullen worden door bezuinigingsmaatregelen," voegde de vakbondsleider toe.

Voor meer informatie: datamarnews.com

Publicatiedatum: