Oekraïense appelrassen, zoals Gala, Schniga, Schniko Red en Red Velox, die afkomstig zijn van het teeltbedrijf Agrarna Kompaniya 2004 in de regio Khmelnytskyi, hebben hun intrede gedaan op de internationale markten.

De oogst van nieuw aangeplante boomgaarden is uitsluitend bestemd voor de export, met zendingen die Europa en Azië bereiken. Alexander Baran, werkzaam op het teeltbedrijf, prees de natuurlijke, hoogwaardige kleuring van deze rassen, wijzend op de donkerrode kleuring in september zonder de noodzaak van extra stimuli of temperatuurschommelingen.

Om de appelkwaliteit te verbeteren, maakt Agrarna Kompaniya 2004 gebruik van moderne technologieën wat zorgt voor langwerpige, schone vruchten met een kaliber van minimaal 6,5. Baran wees op het verschil in exportprijzen en de verbeterde opbrengsten in vergelijking met appelen die op de binnenlandse markt worden verkocht. Het bedrijf heeft directe contracten met landen zoals Zweden en Saoedi-Arabië, waardoor het zijn aanwezigheid in de internationale fruit handel versterkt.

Bron: agrotimes.ua