Mensen gaan pas minder vlees eten als de plantaardige optie lekkerder is. Met die filosofie introduceert De Nieuwe Keuken, het plantaardige foodmerk opgericht door Freddy Trathlener (aka Vjèze Fur), iets nieuws op het digitale schap van boodschappen-app Crisp' de Ballo’s: fijn gekruide balletjes, zonder vlees en met veel groenten.

"Het allerlekkerste alternatief voor een gehaktbal. Speciaal voor de gelegenheid ontwikkelde Freddy smaakvolle recepten die je via de Crisp-app zo in je boodschappenmandje knalt. Dus of je nou trek hebt in stamppot met ballen, spaghetti met ballen, soep met ballen of een balletje bij de borrel: swap die ballen voor Ballo’s", zo meldt Crisp.

70% van de Nederlanders eet te weinig groente
"Waar de meeste vleesvervangers zich richten op de eiwitten in het product, constateert De Nieuwe Keuken dat het vooral groenten zijn die Nederlanders daadwerkelijk tekortkomen. Met foodmerk De Nieuwe Keuken ligt de focus daarom op extreem smaakvolle groente-alternatieven."

Vjeze Fur, medeoprichter van De Nieuwe Keuken: "De meeste van dit soort balletjes bevatten maar iets van 20 tot 30% groenten. Dat moet toch gewoon veel beter? Wij hebben daarom drie soorten Ballo’s gemaakt, die bijna drie keer zoveel groenten bevatten als de meeste groenteballetjes. Dat is lekker voor je. En omdat we er geen conserveringstroep in willen stoppen, is het een diepvriesproduct. Hierdoor zijn ze langer houdbaar en hebben we minder waste."

Stemmen met je vork
"Met de nieuwe Lekker Fred Ballo’s wordt vegetarisch eten een feestje", zegt Marieke Keysers, categoriemanager en professioneel proever bij Crisp: "Vanuit duurzaamheidsperspectief kun je zoveel verschil maken door vlees te swappen voor iets anders. Al doe je dat een paar dagen in de week - we kunnen allemaal iedere dag stemmen met onze vork."

Om dat nog gemakkelijker te maken ontwikkelde Vjeze Fur speciaal voor Crisp seizoensrecepten. Denk bijvoorbeeld aan een pasta met rooie saus en een ouderwets lekkere boerenkoolstamppot. Door de bal te swappen met Ballo’s stem je met je vork voor een smaakvol alternatief voor jezelf én het klimaat.

Bron: Crisp