Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ananasoogst Dominicaanse Republiek vertraagd na tropische storm

De ananasoogst in de Dominicaanse Republiek is vertraagd door wat wordt omschreven als de "grootste regenval ooit" in het land. Van 17 tot en met 19 november teisterde een tropische storm het eiland met overstromingen tot gevolg. Volgens telers en exporteurs heeft de storm minstens een week vertraging veroorzaakt in de oogst en de export van ananas.


De Civiele Bescherming van de Dominicaanse Republiek helpt mensen te redden uit overstroomde dorpen. Foto: Defensa Civil Dominicana

Luis Abinader, president van de Dominicaanse Republiek, had het over de "hevigste regenval" in de geschiedenis van het land. Minstens 21 mensen zijn overleden en meer dan 13.000 mensen zijn ontheemd door de storm die de kleine eilandnatie trof. Het leidde tot overstromingen en aardverschuivingen in de hoofdstad Santo Domingo en omliggende gebieden. In de hoofdstad kwamen negen mensen om het leven nadat een muur op hen instortte terwijl ze in de auto zaten.

Volgens Melissa Hernández, manager van teelt-exportbedrijf Transna Trading, zijn ook de gewassen getroffen door de regen. "Toch hebben we geen grote verliezen, de oogst is alleen wat vertraagd."

Kisha Rodríguez Then van ananasteler Caralinda Agroindustrial: "De regen heeft geen directe schade aangebracht in Sánchez Ramírez, een van de grootste ananasteeltgebieden van het land. Bovendien hebben we in de Dominicaanse Republiek een gezegde dat zegt dat de regen eventuele schade uiteindelijk dubbel en dik terugbetaalt. Op de lange termijn zijn de voordelen van de regenval voor telers veel groter dan de onmiddellijke averij."

Hoewel de export van ananassen inmiddels is hervat, is het land nog druk bezig met de wederopbouw. Ook buurland Haïti werd getroffen door dezelfde tropische storm, evenals Jamaica.

Voor meer informatie:
Melissa Hernández
Transna Trading Group
Tel: +34 935-04 15 46 (Spanje)
[email protected]
www.transnatrading.com/nl/

Kisha Rodríguez
Caralinda Agroindustrial
Tel: +1 82 986 8488 (Dominicaanse Republiek)
[email protected]
www.caralindaagroindustrial.com

Publicatiedatum: