Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe merk Frutas de Chile moet sector meer concurrentiekracht geven

De Chileense regering en de fruitsector in het land waren het erover eens dat de concurrentiekracht van de sector nog verder verbeterd moest worden en dus lanceerden ze onlangs het merk Frutas de Chile, tevens de nieuwe naam voor de brancheorganisatie Asoex.

"Het is het geknipte instrument om de concurrentiekracht en groei te stimuleren", zei voorzitter Iván Marambio bij de lancering van het merk. "De prioriteiten zijn het menselijk kapitaal opwaarderen, de infrastructuur verbeteren op het gebied van water en havens en vooruitgang boeken in de toegang tot nieuwe markten door het verdiepen van vrijhandelsovereenkomsten met China, India en Zuid-Korea."

"We worden geconfronteerd met een zeer moeilijke periode in de fruitteelt, met bedreigingen vanuit de natuur - hittegolven, gebrek aan kou in de winter, atmosferische rivieren en meer dan een decennium van droogte -, plaagdruk en een concurrentie die 10 jaar geleden niet bestond en die ons dwingt ons aan te passen. Dus we zoeken nieuwe elementen en daarbij kwamen we tot de conclusie dat het opluisteren van ons imago ons daarbij kon helpen. We hebben voor rood gekozen, de kleur van Chili", zei Marambio.

De minister van Economie, Nicolás Grau, ging dieper in op de opties om de concurrentiekracht van Chili te verbeteren: "Er zijn twee wetsvoorstellen. Vooreerst is er de cabotagewet, die ons meer efficiëntie en meer veerkracht in het maritiem transport zal geven. We moeten onze kust beter benutten, want het biedt een enorm potentieel om goederen te vervoeren. Vervoer over zee is de goedkoopste en ook meest ecologische manier van transport. Daarnaast voorzien we een structurele hervorming van de sectorale vergunningen, met minder bureaucratie. Dit moet de sector meer zekerheid bieden."

De minister van Landbouw, Esteban Valenzuela: "Dit is een geweldige dag voor de AGF-sector en haar duurzaamheidsdoelstellingen. En die is mogelijk gemaakt door samenwerking tussen publieke en private sector. Er is een duurzaamheidsstrategie overeengekomen met een focus op het menselijke kapitaal, handelsverdragen en traceerbaarheid binnen de sector", stelde hij.

Voor meer informatie:
Frutas de Chile
www.asoex.cl

Publicatiedatum: