Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tot eind december mak druivenseizoen verwacht in India

Er worden stilaan weer druiven geoogst in India. Samir Singh van exporteur Mersel Foods stelt dat het gros van de druiven die nu worden geëxporteerd niet bestemd is voor de Europese markt. “Begin november werden de eerste druiven geplukt in India, met name in Satana, Maharashtra. Er zijn al witte, rode en zwarte pitloze rassen beschikbaar, maar deze vroege druiven voldoen over het algemeen niet aan de Europese MRL-vereisten. De meeste ladingen uit deze regio gaan dus naar niet-Europese landen. Wij zijn deze week begonnen met verpakken. Het tempo zal vrij traag zijn tot eind december.”

Hoewel er overstromingen zijn geweest in verschillende delen van het land, heeft het weer geen significant negatieve invloed gehad op de druiventeelt, zegt Singh. “De weersomstandigheden zijn vrij gunstig geweest voor de teelt. De moessonregens hebben geen schadelijke impact gehad op de gewassen. De weersvoorspellingen zien er verder vrij goed uit en we verwachten grotere volumes dan vorig jaar, tenzij regen buiten het moessonseizoen nog een rol gaat spelen. Ook de kwaliteit van het fruit zal niet tegenvallen.”

De druivenmarkt is volgens Singh behoorlijk leeg, dus de prijzen zijn goed. “Het aanbod op de markt in Europa en Rusland is beperkt, wat voor een vrij goede vraag en prijzen voor ons product zorgt. We verwachten een gelijkaardig prijsniveau als vorig jaar. Er zal een behoorlijk volume druiven beschikbaar zijn in januari, maar in februari en maart zullen er nog meer geplukt worden. In april zullen er dit seizoen minder druiven zijn dan gebruikelijk, aangezien de oogst 10 dagen eerder dan normaal zal eindigen.”

Het zal nog even duren voordat de export naar Europa echt op gang komt, legt Singh uit. “Het merendeel van onze export gaat uiteindelijk wel naar Europa. We werken voornamelijk met Thompson en Crimson druiven. Vanaf week 4 zal ons fruit beschikbaar zijn in Rotterdam voor distributie in Europa. We hopen gedurende het seizoen een goede vraag en stevige prijzen te zien.”

Voor meer informatie:
Samir Singh
Mersel Foods Pvt. Ltd.
Tel: +371 29 516 075 (Letland)
[email protected]
www.merselfoods.com

Publicatiedatum: