Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zending paddenstoelen vernietigd in VK vanwege detectie van listeria

Verschillende pallets net enoki-paddenstoelen die naar King's Lynn werden gestuurd, bleken listeria te bevatten, wat ernstige gezondheidsrisico's kan opleveren voor pasgeboren baby's, zwangere vrouwen en mensen met een verzwakt immuunsysteem. De paddenstoelen, geïmporteerd via de haven van Felixstowe, Suffolk (VK) in oktober, waren sindsdien naar een afvalverwerkingscentrum gestuurd.

Enoki-paddenstoelen zijn lange, witte, dun gesteelde paddenstoelen, die vaak worden gevonden in voedsel in heel Azië. Het Food Standards Agency in het VK zegt dat ze meestal gekookt worden geserveerd, maar ook rauw gegeten worden in salades of als garnering.

"Als ze grondig gekookt zijn, is het geen probleem," zei Philippa Smith, de manager van de milieugezondheidsdienst van de raad, wiens team hielp bij het identificeren van de besmette zending. "Maar het is vooral als de paddenstoelen licht gekookt of rauw gegeten worden, dat de listeria een gevaar kan betekenen."

Bron: bbc.com

Publicatiedatum: