Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Marc Schulz, SFI Rotterdam:

"Chileense kersen blijven in de periode voor Kerst geliefd bij de specialistische markt"

Tholen - Vorige week arriveerden bij SFI Rotterdam, weliswaar wat later dan gebruikelijk, de eerste Chileense kersen. De regen heeft, met name in het productiegebied Curicó wel parten gespeeld en een aantal telers heeft forse schade, maar inmiddels komt de oogst op gang", vertelt Jan Marc Schulz van SFI Rotterdam.

"Ondanks de gigantische vraag vanuit China blijft onze leverancier Chileense kersen naar Europa sturen, zodat wij onze klanten in de periode voor Kerst van deze specialiteit blijven voorzien", vertelt de importeur. "Het product straalt één en al feestelijkheid uit. We voeren de dikkere maten in een luxe 2,5 kg verpakking en de maat 28+ in 5 kg."

"Met de Chileense kersen voorzien we uitsluitend de specialisten. Het is en blijft een luxeproduct, waarmee we ons echt richten op de periode voor de feestdagen, zodat we onze klanten van de kers op het toetje van het menu kunnen voorzien. Als er speciale aanvragen zijn, dan kunnen we uiteraard ook de kersen in het nieuwe jaar door blijven leveren."

"Prijzen van de Chileense kersen gaan nu wel tot 20 euro per kilo, dus dat is een prijsniveau wat voor de volumes van een retailer wellicht te hoog is. Maar er blijft altijd een specialistische markt voor deze niche-producten en een groep consumenten die deze producten kunnen en willen betalen. Dat zijn weliswaar geen grote volumes, maar dan heb je wel de beschikking over hele speciale handel", aldus Jan Marc.

De import van de Chileense kersen ligt volgens hem al jaren bij een select gezelschap fruitimporteurs. "Het is geen handel voor cowboys. Kersen zijn hoogst bederfelijke waar en bovendien is het te prijzig om zomaar even een lading af te laten sturen."

Voor meer informatie:
Jan Marc Schulz
SFI Rotterdam
Mercuriusweg 12B
3113 AR Schiedam
jmschulz@sfifruit.com
www.sfifruit.com