Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Consumptie van paddenstoelen blijft toenemen in Hongarije

Paddenstoelen maken steeds vaker deel uit van Hongaarse maaltijden. Volgens de gezamenlijke marktkaart van de Nationale Landbouwkamer en de Hongaarse Groenten- en Fruit Interbranche Organisatie, FruitVeB, wordt de Hongaarse paddenstoelenoogst geschat op 22.000-23.000 ton per jaar. Hoewel de paddenstoelensector, net als andere land- en tuinbouwsectoren, tijdens de pandemie veel uitdagingen kende, is het erin geslaagd om te herstellen van de pandemie. Met een focus op gezondere eetpatronen is ook de vraag naar paddenstoelen op de binnenlandse markt toegenomen.

Terwijl in 2020 de jaarlijkse consumptie per capita van paddenstoelen in Hongarije 1 kg was, heeft de verhoogde vraag tijdens en na de pandemie geleid tot een toename tot 1,5-1,6 kg per persoon per jaar. De binnenlandse consumptie ligt echter nog steeds onder het Europese gemiddelde van 3 kg en het Britse gemiddelde van 4 kg.

Volgens de Nationale Landbouwkamer en FruitVeB bestaat 90% van de Hongaarse paddenstoelenoogst uit champignons, 7-8% wilde paddenstoelen en 2-3% van de meer speciale variëteiten. Het grootste teeltgebied is geconcentreerd in de centrale Hongaarse regio, inclusief Boedapest en de omgeving van de hoofdstad. Deze regio is goed voor 45% van de in het land geteelde champignons. Er zijn ook aanzienlijke gebieden van champignonteelt in de provincies Győr-Moson-Sopron in het noordwesten van Hongarije, grenzend aan Oostenrijk en Slowakije en Heves in het noorden van het land.

Bron: hungarytoday.hu

Publicatiedatum: