Het tropische klimaat van Indonesië biedt de ideale omgeving voor de teelt van mangosteen. Het is een fruitsoort die uitstekend gedijt in vochtige omstandigheden met temperaturen van 25 tot 35 graden Celsius.

Stevan Budi Susanto, hoofd export bij Pt. Citra Tama Jaya Indo, legt uit hoe de Indonesische mangosteen momenteel de markt in Oost-Azië overneemt nu de oogst in Thailand ten einde loopt: "Mangosteentelers in Subang, Tasikmalaya en Jember zijn momenteel volop aan het oogsten. Ondanks het begin van het regenseizoen in Indonesië, is het weer gunstig voor de groei van het fruit."

"De kwaliteit is heel goed en dat valt in grote mate toe te schrijven aan de weldadige regen. Maar als de regenval intenser wordt, kan er interne schade optreden, want mangosteen is een kwetsbare fruitsoort", zegt Stevan.

"De exportmarkt is robuust en ons bedrijf blijft er een grote speler. China is de belangrijkste bestemming, met Guangzhou als grootste hub voor de containervracht en Shanghai voor de luchtvracht."

"In de maand november beginnen we met de export naar China en we gaan door tot na januari. Wekelijks willen we drie 40-voets containers verzenden. Dat is ons doel, afgesproken met de kopers", vertelt Stevan.

Een interessante trend in de markt is de verschuiving van de Chinese interesse van Thailand naar Indonesië. "Thailand ervaart een daling in zijn oogst en dus wenden veel Chinese kopers zich tot Indonesische leveranciers. Deze verschuiving benadrukt de betrouwbaarheid en kwaliteit van de Indonesische mangosteen, die met gemak kan voldoen aan de eisen van de internationale markt."

Voor meer informatie:
Stevan Budi Susanto
Pt. Citra Tama Jaya Indo
http://frozensfruits.site/index.html
Whatsapp : +62 89523686301 (Indonesië)