Spar Oostenrijk benoemt Hans K. Reisch tot nieuwe CEO
De Raad van Commissarissen van Spar Oostenrijk heeft Hans K. Reisch met onmiddellijke ingang benoemd tot de nieuwe CEO van Spar. Hij wordt voorzitter van de Raad van Bestuur, die bestaat uit drie andere senior managers, Markus Kaser, Paul Klotz en Marcus Wild.
Bron: spar-international.com

Bulgarije: Billa ziet 16% omzetgroei in eerste tien maanden
Billa Bulgaria heeft in de eerste tien maanden van 2023 een aanzienlijke groei doorgemaakt, met een omzet van € 562 mln, een stijging van 15,8% ten opzichte van dezelfde periode in 2022.
Bron: esmmagazine.com

Actie voor speciaal steunpakket voor aardappeltelers in NI
De Ulster Farmers' Union (UFU) bevestigt dat de actie voor een speciaal steunpakket voor aardappeltelers in Noord-Ierland onverminderd doorgaat. Een recent onderzoek bevestigt dat tot 50% van de aardappeloogsten tijdens de recente overstromingen zijn vernietigd, waarbij ook veel groentegewassen zijn getroffen.
Bron: agriland.ie

Aldi Schotland werkt samen met Gary Maclean om feestelijke gerechten voor een klein budget te maken
Gary Maclean, de nationale chef-kok van Schotland, is een samenwerking aangegaan met Aldi Schotland om smakelijke recepten te creëren waar het hele gezin tijdens de feestdagen van kan genieten en die gemakkelijk te maken en niet duur zijn. Gary, winnaar van MasterChef: The Professionals en vader van vijf kinderen, heeft zich voor zijn drie verrukkelijke creaties laten inspireren door lokaal ingekochte producten van Aldi's Schotse leveranciers, terwijl hij tegelijkertijd de aandacht vestigt op manieren waarop klanten zuiniger kunnen winkelen en gebruik kunnen maken van hun seizoensrestanten.
Bron: retailtimes.co.uk

Project gezonde voeding aangekondigd op UK Global Food Security Summit
De Britse premier Rishi Sunak kondigde de opening aan van het UK-CGIAR Centre tijdens de UK Global Food Security Summit in Londen. De opening van het nieuwe UK-CGIAR Centre omvat LSHTM's FRESH-EN UP project gericht op het verhogen van de consumptie van groenten en fruit in Tanzania.
Bron: lshtm.ac.uk

Poolse retailcijfers stijgen in oktober voor het eerst in 2023
De Poolse retailcijfers waren in oktober voor het eerst dit jaar positief en waren ook hoger dan verwacht, wat mogelijk duidt op een opleving van de consumptie en een positieve factor is voor de economische groei. De omzet steeg in oktober met 2,8% j-o-j tegen constante prijzen. "Dit is te wijten aan de late aankomst van de (duurdere) herfst-winterproducten in de winkels (na een warme september) en de toegenomen verkoop van brandstof (door de nog steeds lage prijzen)," schreven analisten van de bank Pekao SA op het X-platform.
Bron: jp.reuters.com

Britse zomer 2023: Minder BBQ-maaltijden door middelmatige zomer
"We zagen ook verandering in wat er op BBQ's werd klaargemaakt, met dalingen in zowel vlees, vis en gevogelte en rood vlees. Deze verliezen leken geen verschuiving naar vleesalternatieven of groenten te zijn en in plaats daarvan zagen we een groei in broodjes en salades."
Bron: ahdb.org.uk

Slovenië: Retailer Mercator in het rood in 2022
Sloveniës grootste retailer Mercator rapporteerde een verlies van € 1,8 mln voor 2022 ondanks een omzetstijging van 2,6% tot € 1,2 mld. Het bedrijf schreef het verlies toe aan stijgende kosten en een beperkte vertaling van hogere inkoopprijzen en kosten naar retailprijzen.
Bron: english.sta.si

Oostenrijk: Billa's online winkel breidt plantaardig assortiment in 3 jaar uit met 50%
Billa, een Oostenrijkse supermarktketen die actief is in heel Centraal-, Oost- en Zuidoost-Europa, meldt dat het online aanbod van plantaardige producten de afgelopen drie jaar is verdubbeld en momenteel 2.300 producten bevat.
Bron: vegconomist.com