Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Herziene raming Chileense blauwe bessen

Het Chileense Blueberry Committee heeft samen met iQonsulting de export voor het seizoen 2023-2024 bijgesteld en raamt de export op 76.500 ton blauwe bessen. Dit nieuwe cijfer weerspiegelt een daling van 7% ten opzichte van de eerste raming die in oktober werd gemaakt en een daling van 13% ten opzichte van 2022-23.

Andrés Armstrong, directeur van het Blueberry Committee: "Deze nieuwe raming houdt rekening met het effect van de regen tijdens de eerste twee weken van november, evenals andere klimatologische gebeurtenissen zoals vorst en hagel." Hij wees erop dat de ontwikkeling van het fruit en de wekelijkse export vergelijkbaar zijn met voorgaande seizoenen. "We zien een patroon dat vergelijkbaar is met het gemiddelde van de afgelopen seizoenen, wat in week 49 een eerste piek van meer dan 5000 ton zal genereren. Ondertussen zal de periode van de hoogste hoeveelheden, met tot 8000 ton per week, plaatsvinden tussen week 51-2023 en 03-2024."

Armstrong meldde dat de blauwe bessenexport tot nu toe 18% hoger is dan vorig seizoen, "waarbij de opname van nieuwe rassen en de sterke daling van niet-aanbevolen rassen onze export domineren." Hij benadrukte ook dat, met betrekking tot de soorten verladingen, "luchtvracht de export tot nu toe aanvoert met 1.422 ton en een groei van 170% ten opzichte van dezelfde periode vorig seizoen. De zeevracht begint toe te nemen en bereikt 495 ton, wat 56% minder is dan wat er in dezelfde periode vorig seizoen werd verscheept."

De ladingen naar de VS nemen in het jaar tot nu toe snel toe, met 276 ton export in week 45. In totaal is er dit seizoen 892 ton blauwe bessen naar de VS geëxporteerd, vergeleken met slechts 357 ton in dezelfde periode vorig jaar.

Voor meer informatie:
Karen Brux
Chilean Fresh Fruit Association
Tel.: +1 650 218 5061
kbrux@fruitsfromchile.com
www.fruitsfromchile.com

Publicatiedatum: