Tholen - Bij LuBa Fresh in Venlo arriveerde vanmorgen de eerste zending Egyptische aardbeien. "Ze hebben de grond nauwelijks geraakt. Klanten vochten om de eerste aardbeien en ik heb klanten zelfs moeten teleurstellen, maar gelukkig krijgen we morgen weer een zending binnen", vertelt Lucien de Wit.

"Wat meespeelt is dat het aanbod Hollandse aardbeien erg beperkt is en daardoor is de vraag gewoon erg groot. Traditiegetrouw vinden veel Egyptische aardbeien hun weg naar de Duitse kerstmarkten, waar ze onder meer in de chocolade worden gedompeld. Daar zijn deze harde variƫteiten als Fortuna en Sensation goed geschikt voor. Duitsland staat duidelijk in de hoogste vraagstand."


Lucien en Luuk de Wit van LuBa Fresh

"Het huidige prijsniveau van 9 tot 9,50 euro is vrij hoog voor Egyptische begrippen, maar vergeet niet dat ook de kosten in Egypte fors gestegen zijn. Ik heb ook geen aanwijzingen dat de markt in elkaar zal zakken. De berichten zijn dat de oogst op een vergelijkbaar niveau ligt met andere jaren. Wel is de oogst dit jaar wat vertraagd. Wij verwachten een vergelijkbaar volume met afgelopen jaren en gaan door tot 1 januari", aldus Lucien.

De grootste uitdaging is volgens de importeur om voldoende vrachtplaats in het vliegtuig te krijgen. "Andere jaren hebben we ook wel eens aardbeien per boot laten komen, maar dat bracht ons niet genoeg voordelen op. We krijgen drie tot vier keer per week zendingen op meerdere luchthavens binnen. Zo zorgen we voor een korte keten. De aardbeien die van het weekend zijn geoogst, kwamen vannacht binnen en zijn nu al onderweg naar de klant."

Voor meer informatie:
Luciƫn de Wit
LuBa Fresh
Tel: 077-777 7715
Mob: 06-41273443
L.deWit@LuBaFresh.com
www.LuBaFresh.com