Marokko legt verdere waterbeperkingen op aan meloenteelt

De regering van Marokko neemt verdere maatregelen om de teelt van watermeloenen te beperken in een poging om afnemende waterbronnen te behouden. In de provincie Zagora, een belangrijk gebied voor de teelt van watermeloenen, heeft de gouverneur een besluit genomen waarbij de maximale oppervlakten voor de watermeloenenteelt zijn beperkt tot één hectare. Deze beperking geldt ook voor gebieden dichtbij drinkwaterpompvelden, waaronder faciliteiten die drinkwater leveren, en de oevers van de Draa-rivier langs de oases en rivierbeddingen. Lokale autoriteiten hebben commissies opgericht om de wateronttrekking voor irrigatie te controleren en de beperking af te dwingen, met juridische maatregelen tegen overtreders.

Marokko kampt met waterschaarste, verergerd door klimaatverandering en opeenvolgende droogtes. In 2022 heeft het ministerie van Landbouw de subsidie voor irrigatie stopgezet voor waterintensieve gewassen zoals avocado's, watermeloenen en citrus. De export van watermeloenen uit Marokko nam geleidelijk toe en bereikte aan het einde van 2022 300.000 ton, dubbel het volume in 2017. Echter, gedurende de eerste zes maanden van 2023 vertoonden de exporten van watermeloenen tekenen van vertraging, met een afname van 50% in export naar Spanje, een belangrijke markt.

Bron: www.moroccoworldnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.