"Je ziet in Nederland dat we andere dingen telen die beter passen bij ons klimaat en meer opleveren voor de boer. En we zitten natuurlijk gewoon in een grote Europese markt zonder handelsgrenzen. Dus als je hier als handelaar of verwerker van bonen in Nederland zit, dan kun je kiezen of je ze uit Frankrijk, Duitsland of Nederland haalt, maar dan is de kwaliteit in Frankrijk of Duitsland nog beter en het is vaak goedkoper", vertelt Pieter de Wolf van de WUR tegen Omroep Gelderland. Peulvruchten zijn, volgens het Voedingscentrum onmisbaar, maar is Gelderland de toekomstige 'bonenprovincie'.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Poolse champignonteelt groeit door naar 365.000 ton
-
Marokko stoot Spanje van de troon op Europese tomatenmarkt
-
Europa weer stap dichter bij versnelling veredeling met nieuwe technieken
-
"De volgende stap in de veredeling van duurzame, toekomstgerichte aspergerassen"
-
IJsbergsla verschuift naar Spanje, terwijl België en Italië domineren in standaard sla
-
Egyptische paprika’s arriveren volgende week: “Vraag Europa duidelijk levendiger dan vorig jaar”
-
VS heropent markt voor paprika’s uit Almería
-
Kamerleden koken met producten van Nederlandse akkers
-
Overvloedige oogst drukt prijzen van Belgische wintergroenten
-
Nieuwe protesten in Frankrijk over import Marokkaanse tomaten