Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indiase overheid start afzet van bewaaruien voor €0,27 per kg

De Indiase regering is begonnen met een agressieve afzet van bewaaruien tegen een gesubsidieerde prijs van € 0,27 per kg om de consumenten te beschermen tegen de recente stijging van de uienprijzen als gevolg van de vertraagde aankomst van de kharif oogst. Deze maatregel komt bovenop de reeks maatregelen die zijn genomen om de beschikbaarheid en betaalbaarheid van uien voor binnenlandse consumenten te garanderen. Maatregelen zoals het opleggen van een minimum exportprijs van € 744 per ton met ingang van 29 oktober 2023, een verhoging van de bufferaankoop met 200.000 ton bovenop de 506.000 ton die al is aangekocht en de voortdurende afzet van uien via de retail, e-Nam veiling en bulkverkoop op groothandelsmarkten sinds de tweede week van augustus.

Het ministerie van Consumentenzaken is begonnen met een agressieve verkoop van uien via retailers en mobiele bestelwagens van NCCF, NAFED, Kendriya Bhandar en andere coöperaties van deelstaten tegen een gesubsidieerde prijs van € 0,27 per kg. Tot 2 november heeft NAFED 329 retailpunten opgezet, bestaande uit vaste verkooppunten en mobiele bestelwagens, in 55 steden verspreid over 21 staten. Op dezelfde manier heeft NCCF 457 retailpunten opgezet in 54 steden in 20 staten.

Ook Kendriya Bhandar is vanaf 3 november 2023 begonnen met de verkoop van uien via haar verkooppunten in Delhi-NCR en Safal Mother Dairy zal vanaf dit weekend van start gaan. Hyderabad Agricultural Cooperatives Association (HACA) is begonnen met de verkoop van uien aan consumenten in Telangana en andere zuidelijke staten.

Om de seizoensgebonden prijsschommelingen tussen rabi- en kharifgewassen onder controle te houden, houdt de overheid een uienbuffer aan door rabi-uien aan te kopen voor een gerichte vrijgave. Dit jaar is de omvang van de buffer verhoogd van 2,5 ton in 2022-23 tot 7 ton. Tot nu toe is 5 ton ui aangekocht en de aankoop van de resterende 2 ton is aan de gang.

De proactieve maatregelen van de regering beginnen vruchten af te werpen aangezien de uienprijzen op de markt in Lasalgaon met 24% zijn gedaald. Verwacht wordt dat de retail deze week een vergelijkbare daling zal zien.

Voor meer informatie: pib.gov.in

Publicatiedatum: