Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australische appelteelt daalt jaarlijks vanwege lage prijzen

Steeds meer Australische appeltelers rooien hun bomen omdat de teelt niet meer rendabel is. Het areaal zakte de afgelopen jaren onder de 10.000 ha en blijft afnemen, zo schrijft NFO. Telers verwijten supermarkten dat de prijzen in de winkel de afgelopen twintig jaar slechts met 50 Australische dollarcent zijn gestegen, terwijl telers per kg appels niets méér ontvingen. Met de stijgende kosten is dit niet vol te houden.

De appeloogst werd in 2023 geraamd op 290 miljoen kg en was daarmee 8 procent kleiner dan het meerjarig gemiddelde. De export van Australische appels is haast opgedroogd. Het land exporteert jaarlijks nog 3 miljoen kg appels, terwijl dat twintig jaar gelden nog het tienvoudige was. Nu importeert het land juist appels, vooral uit China. Dat is opvallend, omdat buurland Nieuw-Zeeland juist een grote appelexporteur is.

Bron: NFO

Publicatiedatum: