Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoek: Aardbeien kunnen risico op Alzheimer verminderen

Recent onderzoek suggereert dat het eten van aardbeien het risico op het ontwikkelen van Alzheimer kan verminderen. In een studie die onlangs is gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients, hebben onderzoekers gekeken naar de effecten van het toevoegen van aardbeien aan het dieet van mensen van middelbare leeftijd en of dit kan helpen bij het voorkomen van dementie op latere leeftijd. Tijdens de studie kregen zwaarlijvige mannen en vrouwen van middelbare leeftijd met milde cognitieve problemen gedurende 12 weken aardbeien als supplement.

De steekproef voor deze proef bestond uit 5 mannen en 25 vrouwen. De deelnemers werden willekeurig verdeeld in twee groepen: een placebogroep en een groep die aardbeien kreeg. Beide groepen vertoonden vergelijkbare metingen voor lichaamssamenstelling en stofwisseling voordat ze met het supplement begonnen, met uitzondering van de gemiddelde nuchtere glucosewaarden, die lager waren in de groep die aardbeien kreeg.

De groep die aardbeien als supplement kreeg, vertoonde minder symptomen van depressie en stemmingswisselingen. Dit suggereert dat ze beter in staat waren om met stress om te gaan. Bovendien toonden ze aanzienlijke verbeteringen in hun cognitieve vaardigheden, vooral in hun vermogen om dagelijkse activiteiten en sociale relaties te beheren.

Bron: news-medical.net

Publicatiedatum: