Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wat zegt de kleur van een banaan over hoe gezond hij is?

"Een groene, minder rijpe banaan bevat minder suiker"

"Een groene, minder rijpe banaan bevat minder suiker en bestaat uit veel onbeschikbaar of ‘verpakt’ zetmeel. Dat zetmeel bestaat uit lange suikerketens en kunnen we moeilijk verteren waardoor je een opgeblazen gevoel, darmkrampen of winderigheid kan krijgen. Hoe groen een banaan daarvoor moet zijn, valt moeilijk te zeggen. De ene persoon is ook gevoeliger voor die effecten dan de andere. Maar als een banaan niet te onrijp is, zijn die complexe suikers juist een positieve eigenschap", vertelt Hilde De Geeter, coördinator van het voeding- en informatiecentrum NICE bij Het Laatste Nieuws.

De krant ging met de deskundige in gesprek over de rijpheid van bananen en de effecten die dit op je lichaam kan hebben. Lees hier meer.

Publicatiedatum: