Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Import Promotion Desk:

"Groot potentieel voor biologische producten in ontwikkelingslanden"

De Anuga 2023 is voorbij en heeft zowel deelnemers als bezoekers in een uitstekende stemming achtergelaten. Dit jaar heeft het evenement alle verwachtingen van het Import Promotion Desk (IPD) ruimschoots overtroffen en bleek het een uitstekend platform voor producenten uit ontwikkelings- en opkomende landen om nieuwe contacten te leggen en waardevolle zakelijke partnerschappen te smeden. Met meer dan 40 bedrijven uit 13 landen, die zowel op de IPD-stand als op verschillende landenpaviljoens aanwezig waren, kijkt het IPD terug op een zeer geslaagde beurs.

Een deel van het team van de Import Promotion Desk met Nicole Schauer, IPD specialist Sourcing + Markets (vooraan, 2e van rechts)

"De zorgvuldige voorbereiding van de bedrijven voor de Anuga heeft zijn vruchten afgeworpen. Onze stand was elke dag van de beurs druk bezocht. Onze producenten hadden goede gesprekken met geïnteresseerde inkopers. Bij sommige bedrijven zijn al veelbelovende onderhandelingen aan de gang," zegt Nicole Schauer, Specialist Inkoop + Markten bij het IPD.

De producten op de IPD-stand varieerden sterk. "Ons aanbod varieerde van producten zoals avocado-olie en kruiden tot natuurlijke suikervervangers zoals Arenga-palmsuiker en zelfs nog onbekende producten zoals Macambo-noten uit Colombia. Maar ook 'Fruit Chunks' van mango's, papaja's, ananassen en bananen, evenals dadelsaus en dadelkoffie, werden aangeboden door onze bedrijven," voegt Schauer toe. Gedroogd fruit zoals mango's en ananassen en 'Individual Quick Frozen' (IQF)-producten waren ook in trek.

Schauer merkt op dat de verwachtingen van de bezoekers wat prijzen betreft sterk uiteenlopen, wat de impact van de voortdurende economische neergang weerspiegelt. "Kopers zoeken begrijpelijkerwijs naar kosteneffici├źnte opties, en de omvang van leveringen speelt altijd een rol. Gelukkig zijn onze bedrijven goed voorbereid," zegt Schauer.

IPD verzorgt een zorgvuldige voorselectie van producenten
"Een belangrijk voordeel van samenwerken met IPD-bedrijven is dat we elk bedrijf vooraf bezoeken en zorgvuldig selecteren. We houden rekening met factoren zoals productkwaliteit, exportcapaciteit, exportmogelijkheden en naleving van internationale normen en certificeringen. Deze voorselectie bespaart inkopers tijd en kosten. Ze kunnen er zeker van zijn dat ze te maken hebben met betrouwbare leveranciers," benadrukt Schauer. "Daarnaast is er aanzienlijk potentieel voor biologische producten in ontwikkelingslanden. Veel producten groeien in het wild en zijn vrij van gewasbeschermings-middelen. We adviseren bedrijven om hun producten te laten certificeren, aangezien er op de Europese markt een grote vraag is naar gecertificeerde biologische natuurproducten."

Voor meer informatie:
Nicole Schauer
Import Promotion Desk
c/o sequa gGmbH
Alexanderstr. 10
D-53111 Bonn, Duitsland
[email protected]
www.importpromotiondesk.de

Publicatiedatum: