Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kun je avocado's en bananen het beste wassen voor consumptie?

"Op de buitenkant van fruit en groenten met een dikkere schil zitten micro-organismen die ziekteverwekkend kunnen zijn”, stelt Microbioloog Frank Devlieghere (UGent) bij Het Laatste Nieuws. “De salmonellabacterie, Campylobacter en Escherichia coli zijn zulke ziekteverwekkende bacteriën. Het zijn typische darmbacteriën die op fruit en groenten kunnen terechtkomen omdat ze in de aarde en in uitwerpselen van vogels zitten, of omdat de mensen die ze plukken hun handen niet goed wasten." Een stuk fruit waarvan men de schil niet opeet, zoals een avocado of banaan, was je meestal niet voor je erin gaat snijden. Toch is het volgens microbiologen een goed idee om daar snel tijd voor te maken. Lees hier meer.

Publicatiedatum: