"Op de buitenkant van fruit en groenten met een dikkere schil zitten micro-organismen die ziekteverwekkend kunnen zijn”, stelt Microbioloog Frank Devlieghere (UGent) bij Het Laatste Nieuws. “De salmonellabacterie, Campylobacter en Escherichia coli zijn zulke ziekteverwekkende bacteriën. Het zijn typische darmbacteriën die op fruit en groenten kunnen terechtkomen omdat ze in de aarde en in uitwerpselen van vogels zitten, of omdat de mensen die ze plukken hun handen niet goed wasten." Een stuk fruit waarvan men de schil niet opeet, zoals een avocado of banaan, was je meestal niet voor je erin gaat snijden. Toch is het volgens microbiologen een goed idee om daar snel tijd voor te maken. Lees hier meer.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Studie toont wereldwijde verschuiving richting ultra-bewerkt dieet
-
Gratis zak wintergroenten voor Mechelse scholieren
-
Kamervragen over 'babynorm' MRL's op snoepgroenten
-
"Iedereen ziet wat er misgaat in de landbouw, maar bijna niemand ziet wat er verbeterd is"
-
Meer groenten en fruit eten voor mooiere huid is een viral trend onder jongeren
-
Ook in Zeewolde gratis groentetassen voor gezinnen met baby’s
-
Nieuwe voedingsrichtlijnen: minder vlees, meer peulvruchten en noten
-
Eet genoeg groente en fruit tijdens de wintermaanden
-
Chip brengt werking van verbinding tussen darmen en brein in kaart
-
Onderzoek naar effect van voeding op behandeling prostaatkanker